Ingen store besparelser på børne- og ungeområdet

Et budget i nogenlunde balance, er vist det, som bedst beskriver det forlig, der er indgået i Hjørring Kommune.
Kugleramme
Politikerne i Hjørring Kommune har indgået et budgetforlig.

Politikerne i Hjørring Kommune har indgået et budgetforlig, som, selvom det er stramt, formår at holde en nogenlunde balance. Det er en lettelse, at vi denne gang undgår store besparelser på børne- og ungeområdet. Dette viser, at der fra politisk side er en forståelse for vigtigheden af at opretholde gode rammer for vores børn og unges udvikling, læring og trivsel.

Ingen store besparelser på børne- og ungeområdet

Vi kan med glæde konstatere, at der i budgettet for 2025 ikke er indført store besparelser på daginstitutions- og skoleområdet. Dette er en stor lettelse for alle, da vi ved, hvor meget selv små nedskæringer kan have en negativ effekt på arbejdsvilkårene for pædagoger og på kvaliteten af de tilbud, børn og unge modtager.

Det er afgørende, at man fortsat kan tilbyde børn og unge det nærvær, de aktiviteter og den støtte, de har brug for i deres dagligdag. Med et område, der ikke rammes af store besparelser, kan vi fortsat arbejde for de bedste rammer i både institutioner, fritidstilbud og skoler, hvilket kommer både børnene, de unge og jer som pædagoger til gode.

Hvorfor det er vigtigt at investere i børn og unge?

Selvom vi ikke står over for store nedskæringer i denne omgang, er det vigtigt at fastholde fokus på, hvorfor investering i børn og unge er så afgørende. Børnene er vores fremtid, og deres trivsel, læring og sociale udvikling er grundlaget for det samfund, vi ønsker at skabe. Det er i de tidlige år, vi lægger fundamentet for børns udvikling, og derfor må politikerne ikke gå på kompromis med kvaliteten af børne- og ungeområdet.

Når vi investerer i børn og unge, investerer vi i en fremtid, hvor de kan vokse op som stærke, selvstændige individer med mulighed for at realisere deres fulde potentiale i det store fællesskab. Hvis vi begynder at spare på området, vil det ramme dem, der har allermest brug for støtte, og det vil have langsigtede konsekvenser for både børnene selv og for samfundet som helhed.

BUPL vil fortsat kæmpe for, at børne- og ungeområdet forbliver en politisk prioritet, så alle børn og unge får de bedste muligheder for at trives og udvikle sig.

Vi ved, at I hver dag yder en kæmpe indsats for børnene og de unge i Hjørring Kommune, og det er vigtigt, at vi står sammen for at sikre, at dette arbejde får de bedst mulige betingelser. Vi vil fortsætte med at arbejde for, at børneområdet bliver prioriteret – ikke kun i dag, men også i fremtiden.

Har du spørgsmål kan du kontakte undertegnede.

Venlig hilsen

Kristian Tornby, faglig sekretær, BUPL Nordjylland

E-mail: kkt@bupl.dk

Mobil: 20 33 45 77

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.