Ingen besparelser i Vesthimmerlands Kommune

I år landede der en kommuneaftale, der i udgangspunktet blev præsenteret som en fremragende aftale fyldt med ekstra penge. Det viste sig senere, grundet forskellige omstændigheder, at være en storm i et glas vand, hvilket selvfølgelig sætter spor i de fleste kommuners budget.
Søjlediagrammer
Vesthimmerlands Kommune har plads til at forbedre børne- og ungeområdet

Vi ånder dog forholdsvis lettet op, da de 2,5 millioner kroner, som børne – og familieudvalget skulle finde af besparelser for, faktisk allerede er hentet, fordi pengene er en del af budgettet som provenu fra strukturændringerne, hvor man lukkede tre skoler. 

Det er selvfølgelig glædeligt at se, at der ikke skal findes yderligere besparelser på vores område. Men når vi er færdige med fejringen af, at vi ikke skal spare yderligere penge, så ønsker vi os, at vi en gang i mellem ikke blot skal slukke ildebrænde. Det ville være glædeligt at se, hvis man fra politisk side ville bruge muligheden for at fremføre ønsker og visioner til investeringer for børne- og ungeområdet. 

Vesthimmerlands Kommune er udfordret på børnetallet, og derfor kan man med fordel kigge på, hvordan børne- og unge området kan gøres bedre. Det betyder nemlig noget, hvis flere børnefamilier skal bosætte sig i Vesthimmerlands Kommune.

Indtil videre venter vi med spænding på, at det endelige budget for 2025 er forhandlet på plads.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så er du velkommen til at kontakte mig på aub@bupl.dk eller mobil 6155 6173.

Bedste hilsner.

Anna Ullits Østergaard

Faglig sekretær, BUPL Nordjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.