Budgetforlig i Vesthimmerlands Kommune

Fredag eftermiddag landede der et budgetforlig i Vesthimmerlands Kommune. Stort set alle partier i byrådet står bag det nye budget for kommunens økonomi. Nye Borgerlige er ikke med i budgetforliget.
Pengedanske
Skolerne i Vesthimmerlands Kommune står over for besparelser i det nye budget.

Budgetforliget indeholder, som ventet, besparelser på skolerne, der er affødt af strukturdrøftelserne tidligere på året, hvor man i Vesthimmerlands Kommune besluttede at lukke nogle af kommunens mindste skoler. Den besparelse ligger på 4,8 millioner kroner. Denne besparelse er, som beskrevet i tidligere nyhedsbrev, også dét, der på sin vis ”redder” Børne -og Familieudvalget, da det betyder, at der ikke skal findes store ekstra besparelser på området. 

Derudover var der lagt op til en besparelse på 800.000 kroner ved at reducere åbningstiden i kommunens daginstitutioner. Denne besparelse er i forliget endt på 600.000 kroner, hvor man så har valgt at afsætte 200.000 kroner i en pulje til institutionerne, så de har en mulighed for at øge åbningstiden i et begrænset omfang, hvor behovet skulle opstå.

Der spares desuden 300.000 kroner på en indskrænkelse af åbningstiden i ungdomsklubberne, hvilket kan virke lidt bekymrende, da vi ved, at unge mennesker mistrives i højere grad end tidligere. Klubberne er netop ét af de steder, hvor de unge har mulighed for at deltage i gode fællesskaber. 

Budgetforliget indeholder også 1,6 millioner kroner til indfasning af minimumsnormeringer, hvilket er nødvendigt, så man sikrer, at der leves op til loven om minimumsnormeringer. Vi ser desværre også kommuner, der udskyder netop denne indfasning. Derfor er det godt, at politikerne i Vesthimmerlands Kommune tager loven alvorligt, og vil sikre, at normeringen overholdes. Det håber vi, at der kommer til at kunne mærkes helt ud i institutionerne.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så er du velkommen til at kontakte mig på aub@bupl.dk eller mobil 6155 6173.

Bedste hilsner 

Anna Ullits Østergaard

Faglig sekretær, BUPL Nordjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.