Budgetforlig i Rebild Kommune

Der er nu indgået en budgetaftale i Rebild Kommune. Flere af de frygtede besparelser bliver ikke gennemført, men et flertal i byrådet har besluttet en række strukturelle ændringer, som blandt andet betyder nedlæggelse af undervisningssteder og lukning af enkelte skoletilbud.
Diagram
Budgetaftalen for 2024 i Rebild Kommune er en stor og omfattende aftale, som vender op og ned på den kendte struktur og organisering.

Kære medlemmer af BUPL 

Skatten hæves med 0,5 procent og den øgede skatteindtægt skal i stor udstrækning bruges til at løfte velfærdsområderne. Halvdelen af besparelserne på strukturændringer tilbageføres til skoleområdet. Skoler og dagtilbud friholdes for en rammebesparelse på 1 procent.

Budgetaftalen for 2024 i Rebild Kommune er en stor og omfattende aftale, som vender op og ned på den kendte struktur og organisering. Hele omorganiseringen vil få store konsekvenser for pædagoger og ledere i Rebild Kommune. En række af BUPL Nordjyllands medlemmer bliver berørt af denne budgetaftale. Forhåbentlig fortrinsvis i form af ændret struktur, nye opgaver og nye mødesteder, men der vil opstå usikkerhed om, hvor ens fremtidige arbejdsplads vil være og hvilket indhold stillingen vil have. BUPL Nordjylland vil medvirke til, at det bliver en ordentlig proces og løbende orientere medlemmerne om kommunens arbejde med den nye struktur.

Det er især pædagoger, der i dag arbejder med specialbørn og unge og lederne, der vil berørt af store ændringer. Der bliver færre dagtilbudsledere, når den nye organisering er på plads. 

De mange nye tiltag skal udmøntes gradvis og over tid. Flere af tiltagene skal konkretiseres i Børne- og Familieudvalget på kommende møder. Der er stadig mange uklarheder i aftalen og hele tidsplanen er ikke en del af aftalen. 

BUPL Nordjylland vil løbende være i tæt dialog med Rebild Kommune om den nye struktur på dagtilbuds- og skoleområdet. BUPL Nordjylland vil også invitere til medlemsmøder, og her vil især de berørte pædagoger og ledere få ekstra opmærksomhed efterhånden som aftalen konkretiseres. Der vil være fokus på jeres ansættelsesretlige vilkår og trivsel. 

Hvis du oplever usikkerhed i forhold til dit job, eller er der andet, som fylder på grund af den forestående strukturændring, så kontakt BUPL Nordjylland. 

Du kan kontakte mig på e-mail shj@bupl.dk eller på mobil 21 60 74 39.

Venlig hilsen

Susanne Højgaard

Næstformand BUPL Nordjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.