Budgetforlig i Frederikshavn Kommune

I en tid hvor pengetræerne ikke gror ind i himlen, har politikerne lavet et bredt forlig på det kommende års budget. Alle er med på nær én, og det vidner selvfølgelig om bred enighed for den måde som penge skal bruges næste år.
Pædagog i skolen
Børnehavebørn skal fremover tidligere i SFO i Frederikshavn Kommune.

KL indgik tidligere en økonomiaftale med regeringen, men det var en aftale, som på ingen måde indeholdt de penge til velfærd, der egentlig er brug for i både Frederikshavn Kommune og de øvrige kommuner. Ganske vist har man i Frederikshavn Kommune fået penge fra nogle puljer, som gør, at man har haft lidt ekstra penge at gøre godt med.

Ikke desto mindre er der besparelser på børne- og ungeområdet. Tidligere år har lige præcis det område været forholdsvis friholdt, men ikke i år!

Især to besparelser er vi i BUPL Nordjylland dybt uenige i.

Der gennemføres en besparelse på en halv million kroner ved at sætte børnehavebørn tidligere i SFO. Det er altså en besparelse, hvor man stjæler minimumsmidler fra de ældste børn, ved politisk at flytte dem tidligere i SFO, hvor normeringen er væsentlig anderledes.

Hvis man gjorde det ud fra en stærk pædagogisk tanke og lod pengene følge med over i SFO, ville det måske være en anden snak, desværre er det ikke tilfældet.

Derudover har man truffet politisk beslutning om at spare 1,5 millioner kroner på klubområdet. Ganske vist startede beløbet ud med at være et par millioner højere, men 1,5 millioner er stadig et dybt hug i klubbernes budget. I en tid hvor der tales utroligt meget mistrivsel for børn og især unge, er det en beslutning, som på ingen måder giver mening. Med den opgave klubberne løfter i dag, vil det uden tvivl kunne mærkes.

Det mest triste er dog at politikerne i deres forligstekst har skrevet, at de ønsker øget fokus på unges mentale trivsel, samtidig med de sparer penge på et område, hvor man i høj grad arbejder med selvsamme. 

De skriver også, at der skal ses på klubtilbuddene i kommunen, og det bliver spændende at se og høre,hvad de mener, er fremtiden for klubtilbuddene i Frederikshavn Kommune.

Håbet er, at politikerne vil tage ansvaret for,at der er ordentlige tilbud til de unge i kommunen, så det ikke puster liv i ungdomslivet på gadehjørnerne rundt omkring.

BUPL Nordjylland vil selvfølgelig følge processen fremadrettet.

Spørgsmål kan rettes til faglig sekretær Kristian Tornby på e-mail: kkt@bupl.dk

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.