Budgetforlig i Aalborg Kommune

Natten til torsdag blev der indgået budgetforlig i Aalborg Kommune.
Sakspengeseddel
DUS-området rammes igen af besparelser.

Det er det smalleste forlig i mange år, da det kun er 16 ud af de 31 byrådsmedlemmer, der har indgået forliget – nærmere bestemt Socialdemokraterne, Radikale og SF. 

Vi har endnu ikke modtaget det fulde referat fra forligsforhandlingerne, men det vi ved nu er følgende:

  • På både daginstitutions- og DUS-området er der nogle få, men vigtige ændringer til det gode: Pædagogandelen fastholdes på daginstitutioner og DUS-ordninger (DUS-børn). Det er supergodt og nu går vi efter 100 %
  • Pædagogandelen til børnehavebørnene i DUS-ordningerne går fra 100 % pædagoger til 75/25 (ligesom på de øvrige områder) – her går vi også efter 100 % i fremtiden.
  • Åbningstiden indskrænkes i DUS – eller som politikerne siger: ”harmoneres med daginstitutionerne”. Jeg er ved at undersøge på forvaltningen præcis, hvordan den indskrænkede åbningstid i DUS skal indføres. Jeres tillidsrepræsentant hører nærmere.
  • Der indføres modulordninger (morgenmodul, eftermiddagsmodul og heldagsmodul) – ærgerligt, at det er forældrenes økonomiske valgmuligheder og ikke børnenes trivsel og deres fællesskab, der vejer tungest.
  • Stigningen i forældrebetalingen i DUS halveres.

Vi må – igen – konstatere, at DUS-området rammes hårdest af alle områder i forvaltningen, og spørgsmålet om, hvad politikerne vil med DUS trænger sig mere og mere på. 

Tak til tillidsrepræsentanter og medlemmer for at ytre sig, deltage i de forskellige aktioner og protester. Uden vores fællesskab og kamp for pædagogikken havde vi ikke fået de ændringer, der trods alt er aftalt.

Venlig hilsen

Liselotte Thomsen, formand, BUPL Nordjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.