Budgetforlig fra et enigt byråd i Vesthimmerlands Kommune

I fredags indgik et enigt byråd i Vesthimmerlands Kommune en budgetaftale for 2025-28. Som forventet landede der en aftale, som stort set ikke rummer besparelser på vores område. Den besparelse, som børne – og familieudvalget skulle finde, var allerede fundet i provenuet fra strukturændringerne, hvor man lukkede tre skoler.
Finger flytter kugler
Budgetforliget er uden de store visioner og armbevægelser

Det er selvfølgelig positivt, at der ikke skal findes yderligere besparelser på området, men det er alligevel et budgetforlig uden de store visioner og armbevægelser, hvilket på den ene side er forståelig, set ud fra det økonomiske råderum, som kommunen har, og på den anden side uforståelig, hvis man gerne vil tiltrække børnefamilier til Vesthimmerlands Kommune i fremtiden. 

Man har i forliget dog sænket procentandelen på forældrebetalingen til vuggestuer, børnehaver og dagplejer til 20,87 i 2026, men mon ikke, at forældre kigger mere på kvaliteten fremfor prisen, når de vælger, hvor de skal bosætte sig?

Nu kan vi så med glæde og forventning se frem til næste år, hvor vi er sikre på, at budgetforslagene for 2026 vil blomstre med store investeringer og visioner for et godt børne – og ungeliv i Vesthimmerlands Kommune – for 2025 er jo året for kommunalvalg.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så er du velkommen til at kontakte mig på e-mail: aub@bupl.dk eller mobil 6155 6173.

Anna Ullits Østergaard, faglig sekretær, BUPL Nordjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.