Besparelser i forhold til genåbning af budget 2023

Efter endt høring på genåbning af budget 2023 har de politiske partier i Rebild Kommune landet en politisk aftale, som skal minimere overforbruget på de 32 millioner kroner.
Penge
Der skal spares 3,42 millioner kroner på børn og unge i Rebild Kommune

Der er lavet en aftale, som på indeværende budget mindsker merforbruget med 17,1 millioner kroner. Resten forventes hentet ved fokus på budgetoverholdelse resten af året.

Helt konkret betyder det besparelser på en lang række områder indenfor Børne- og familieudvalgets område svarende til 3,42 millioner kroner.

En nedsættelse af taksten i specialtilbud vil betyde en normeringsforringelse til kommunens mest sårbare børn og unge. Det går ud over trivslen, og kan på sigt ende som en dyrere løsning for kommunen. 

Derudover sparres der på netværk, sparringen mellem skoler og dagtilbud, ”chilled” nedlægges og fællesindsats reduceres i beløb. Alle tiltag er relative billige forebyggende indsatser, som kan vise sig at blive dyrere i sidste ende og føre til flere enkeltsager på børne- og ungeområdet.

Genåbning af budgettet skaber usikkerhed på de enkelte institutioner. Når budgettet er lagt, så ved institutionerne, hvordan de skal prioritere årets økonomi, men en genåbning, hvor der skal findes besparelser, ændrer på det. 

Rammerne for at lægge næste års budget er meget stramme og Rebild Kommune ser ind i store udfordringer, jævnfør borgmesteren. Aftalen mellem Kommunernes Landsforening og regeringen giver ikke kommunerne penge til at tage hånd om de stigende udgifter til det specialiseret område. 

De stigende udgifter til specialundervisning, og til det specialiserende socialområde, er netop begrundelsen for at genåbne budget 2023.

Samtidigt skal budget 2024 finde de 12 millioner på struktur, som blev aftalt sidste år.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så kontakt mig på 61203974 eller på mail shj@bupl.dk

God sommer

Susanne Højgaard

Næstformand

BUPL Nordjylland 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.