Merituddannelsen - opkvalificeringspulje

Den nye opkvalificeringspulje på dagtilbudsområdet er nu tilgængelig, og det er blevet muligt for pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere at tage meritpædagoguddannelse med løn under uddannelse.
Børnehuset Knolden

Men hvad skal midlerne så bruges til?

Vi lever i en tid, hvor børns trivsel er udfordret i et voldsomt omfang, hvor demokratisk deltagelse i samfundet viger for social fragmentation og individualisering, hvor klimaet undergår ødelæggende forandring, og hvor minoritetsgrupper til stadighed udsættes for marginalisering. Det kalder på en generation af unge, der forstår at tage del i den offentlige samtale om samfundets forandring med nysgerrighed og kritisk tænkning, en generation som udvikler og søger forpligtende fællesskaber, som evner en omsorgsfuld omgang med miljøet og naturen, og som formår at skabe rum til forskellighed.

Det er en opgave, der kræver uddannede pædagoger. Og andelen af uddannede pædagoger i dagtilbud har en markant betydning for den pædagogiske kvalitet – det viser både danske og internationale studier. Derfor har BUPL Midtsjælland opfordret kommunerne til at bruge opkvalificeringspuljen til at uddanne flere af sine erfarne og dygtige pædagogmedhjælpere til meritpædagoger.

Spørgsmål vedrørende ens egen kommunes brug af opkvalificering kan rettes til FTR og ens kommunekonsulent i BUPL Midtsjælland, og der kan læses mere om midlerne her.

Vi håber, at alle medlemmer og TR vil arbejde lokalt for at påvirke kommunerne til at bruge midlerne på uddannelse af flere pædagogkolleger.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.