Historisk stort stormøde for tillidsvalgte om OK24

2000 pædagoger fra hele landet - herunder ca 150 her fra Midtsjælland - deltog i den indtil dato største begivenhed for tillidsvalgte i BUPL's historie. Der hersker ikke længere tvivl om, at det nu er pædagogernes tur til at få mere i lønposen. Og argumenterne for hvorfor er helt tydelige.
Tillidsvalgte fra BUPL Midtsjælland på stormøde om OK24

2.000 tillidsvalgte pædagoger mødtes d. 29. marts i Lokomotivværkstedet i København. Det var en på mange måder historisk begivenhed, som stadig giver kuldegysninger, når vi tænker tilbage på det. Det var historisk, fordi BUPL aldrig før har samlet så mange tillidsvalgte til én begivenhed. Det var også historisk, fordi vi står ved en skillevej. Alle indikatorer, forskningsprojekter og almindelig sund fornuft siger, at pædagogerne får alt for lidt i løn set i forhold til vores uddannelsesniveau og ansvars- og opgaveområder. 

Alligevel er der intet sket siden Tjenestemandsreformen i 1969 – faktisk er problemet kun vokset. Vi har netop nu, med udgangspunkt i Lønstrukturkomiteens rapport, der kommer til juni, alletiders mulighed for én gang for alle at få italesat det retfærdige og nødvendige i, at politikerne på Christiansborg giver ind, og med udefrakommende midler, én gang for alle genopretter pædagogers plads i det offentlige lønhierarki – så vores uddannelse, ansvar og opgaveportefølje afspejles i vores lønseddel. Nøjagtigt som det sker for lærere, sygeplejersker og andre faggrupper, der er fuldt sammenlignelige med vores.

Ca. 150 af BUPL Midtsjællands tillidsfolk mødte op til TR-stormødet i København. Som dagen skred frem, var der vist ingen som helst tvivl om, at vi pædagoger vil have ”MERE I LØN”. Vi kan og skal være stolte af vores profession og turde sige det højt, og vi kan også uden problemer argumentere for, hvorfor det er vores tur til at få en ordentlig lønforhøjelse. 

Vi fik mulighed for at synge med på, at vi er ”Hverdagens helte”, og hverdagens helte skal også have løn som fortjent. Stormødet viste en begejstring og et engagement, der er afgørende vigtigt, at vi bygger videre på. OK24 er naturligvis en dagsorden, vi i BUPL vil forfølge og italesætte i den kommende tid.

Alle pædagoger opfordres også til at give viden, inspiration og gejst videre til jeres kolleger, lokalpolitikere, familie og venner – og det er eksempelvis også en mulighed at bruge pressen. Skriv et læserbrev, lav en kronik, del jeres historier på de sociale medier. Vi hjælper jer gerne i gang og kommer med gode forslag, hvis I for eksempel er i tvivl om, hvad I kan og må skrive. 

Alle tiltag hilses velkomne med kyshånd. I kan drøfte OK24 og pædagogers lønefterslæb på et personalemøde, I kan sørge for at deltage i lokale arrangementer med jeres byrådspolitikere og give dem nogle sandheder og fakta med på vejen. Det kan også være en god ide at dele en flyere ud eller simpelthen blot linke til vores temasider om emnerne - selv de mindste tiltag hjælper. 

Hvis I vil læse mere om TR-stormødet, se de fantastiske stemningsbilleder, lære sangteksten til ”Hverdagens helte” at kende og meget mere, så klik herind: Stormøde for tillidsvalgte | BUPL. Og hvis I gerne vil blive klogere på pædagogers lønefterslæb, og hvorfor det er, at det er mere end på tide, at pædagogernes løn forhøjes betragteligt, så læs mere her: Højere løn til pædagoger | BUPL

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.