Stærk fynsk lederstemme på de store dagsordner  

Formand i LLB, Peter Slifsgaard, er valgt til Hovedbestyrelsen for lederforeningen. Og det er en vigtig rolle - især når det kommer til ledernes stemme i forhold til samarbejde og sammenhængskraft inden for organisationen, skriver Peter Slifsgaard.
Lederbestyrelse

Jeg er netop nyvalgt som lederrepræsentant til hovedbestyrelsen (HB) – Og hvorfor nu det? Jeg sidder jo i forvejen i den lokale lederforening som formand (LLB), og jeg sidder også i ledernes landsbestyrelse (LB).

Men alligevel synes jeg, det er en vigtig rolle at sidde i HB. Især når det kommer til ledernes stemme i forhold til samarbejde og sammenhængskraft inden for organisationen. 

Jeg har nedfældet nogle refleksioner til, hvorfor denne position er så betydningsfuld set fra mit perspektiv:

1. Strategisk beslutningstagning
Som medlem af BUPLs hovedbestyrelse er man med til at træffe strategiske beslutninger, der påvirker hele organisationen – også for lederne. 

2. Repræsentation af ledernes Interesser
Hovedbestyrelsen skal sikre, at alle medlemmers interesser bliver repræsenteret på alle niveauer herunder også lederne. 

3. Koordination og kommunikation
At sidde i HB indebærer ansvar for at koordinere og kommunikere med de forskellige lokalafdelinger og udvalg. 

4. Skabelse af fælles vision og kultur
Hovedbestyrelsen har en central rolle i at formulere og formidle en fælles vision for BUPLs fremtid. At bære vigtige drøftelser om ledernes perspektiv videre til kongressen. Dette skaber sammenhængskraft ved at give alle medlemmer en klar forståelse af, hvad organisationen står for og hvad der arbejdes hen imod. 

5. Styrkelse af intern solidaritet
Sammenhængskraft er også et spørgsmål om intern solidaritet. Når lederne i HB viser, at de står sammen med resten af organisationen, sender det et stærkt signal til alle medlemmer om vigtigheden af enhed og fælles indsats. 

6. Innovation og fornyelse
Samarbejde i HB er også afgørende for at bringe nye idéer og perspektiver ind i organisationen. 

Kort sagt er det at sidde i BUPLs hovedbestyrelse en nøgleposition, når det kommer til at fremme ledernes samarbejde og sammenhængskraft inden for organisationen. Gennem fælles beslutningstagning, repræsentation af alle medlemmers interesser, koordination, vision, solidaritet, og innovation, kan HB sikre, at BUPL fortsætter med at være en stærk og sammenhængende organisation.

Jeg håber, at jeg kan leve op til både mine egne forventninger og medlemmernes krav om mere lederinvolvering.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.