Sommerhilsen: Tak for opbakningen

I sin sidste sommerhilsen til medlemmerne siger BUPL Fyns formand tak for den store opbakning, BUPL har oplevet.
Rikke Hunsdahl

Kære fynske medlemmer

Det er med blandede følelser, at jeg skriver denne sidste sommerhilsen. De stærkeste følelser er dog taknemmelighed og stolthed. Taknemmelighed for at jeg i så mange har været formanden for det stærke fællesskab, som bærer os. Jeg er stolt af det, pædagoger og ledere står for, og stolt af det, vi sammen har opnået gennem årene. Tak til jer alle. 

Vi går sommeren i møde med trepartsaften og en ny - helt særlig - OK i ryggen. Her blev det lange, lange seje arbejde med at belyse pædagogernes lønefterslæb taget alvorligt, og vi fik gjort et mærkbart indhug i det. Der er stadig mange ting at ønske sig, men styrken af fællesskabet bestod for alvor sin prøve. 

Vi var på turné med oplæg om efterslæbet, og alle jer vi mødte, gjorde aftenerne til spændende fora og en snak om, hvad løn gør ved anerkendelse og værdighed for vores fag. Vi er ikke i mål, men vi kommet et langt stykke, og jeres bidrag har på alle måder styrket forhandlingerne, hvor BUPL har stået virkelig stærkt. Det har vi kun kunne gøre med den flotte opbakning fra jer medlemmer.

Den opbakning og tillidsrepræsentanternes store lokale arbejde gør, at vi står bedre ved lokale forhandlinger om blandt andet arbejdstid, lederløn og senioraftaler. Ledernes arbejdsmiljø er en af de store områder, som kommunerne - og dermed også BUPL -  skal have løst. I BUPL  skal vi organisere os, så det giver ledere mest muligt indflydelse, og styrker vores muligheder for at sikre bedre vilkår lokalt. Der er også lagt op til, at lederforeningens organisering og LTR skal have anderledes indflydelse. Det sker gennem et kongresbesluttet projekt (360 graders eftersyn), som skal til afstemning til kongressen i november 2024. 

En af de helt store udfordringer i samfundet er den støt stigende mistrivsel blandt børn og unge. Vi bliver ved med at arbejde for mere tid og høj faglighed, -som er en afgørende faktor hvis vi skal løse de mange udfordringer, vi møder.  Der er brug for tidlig indsats, tid til pædagogisk arbejde, god ledelse, og der skal flere pædagoger til for at knække kurven og give børn og unge de bedste betingelser i livet. 

Enkelte kommunerne arbejder med helt specifikke tiltag for at forbedre både pædagogers og børns vilkår. Det kan være løn, pædagogandel, politiske projekter som handler om skolen eller arbejdstidsaftaler, som sikrer forberedelsestid til dem, som har det store ansvar at sikre trivsel i dagligdagen. Herunder også mulighed for aftaler om fastholdelse i jobbet, blandt andet gennem senioraftaler.

Børn og unge med særlige behov inkluderes for tiden MEGET forskelligt alt efter, hvor man bor. Der ligger gode tanker bag, men alt afhænger af metoden, ressourcerne og viden. Hvad enten det handler om børn/unge med autisme, fysiske handicaps eller andre store og indgribende vanskeligheder, skal der virkelig tænkes over alle børn og unges muligheder, når man “effektiviserer” eller udvikler nye former. Der kan ikke udvikles samtidig med besparelser og effektivisering - og prisen er alf for høj for både børn og forældre, hvis det ikke lykkes. Vi skal inddrage den kæmpe viden og de ressourcer, der er omkring hele specialområdet til gavn for alle børn. Pædagoger og ledere skal være klædt på til opgaven, og vi skal sikre uddannelse og vilkår til at løfte opgaven. 

Sommeren betyder også, at vi kan byde velkommen til en masse dygtige nyuddannede pædagoger. BUPL  møder nærmest alle under uddannelsen, og mange af jer har vi mødt  i jeres praktikker. Kæmpe stort TILLYKKE til jer - og velkommen i BUPLs fællesskab. 

Vi oplever stor opbakning til vores fyraftensmøder, hvor fællesskabet også er tydeligt. Her får du viden og redskaber, du kan bruge i egen praksis. En del møder op med kolleger til en faglig og hyggelig aften. Der er flere arrangementer efter sommerferien, så hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, kan du nå det endnu. Se en samlet oversigt her.

Jeg vil igen sige jer alle TAK for tilliden gennem alle årene. Det har været fantastisk og en ære at være jeres formand. 

På vegne af alle i BUPL Fyn ønsker jeg jer en rigtig god sommer. 

Mange hilsner
Rikke Hunsdahl
Formand i BUPL Fyn

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.