Har din private arbejdsplads overenskomst?

Skal du søge andet arbejde på en privat pædagogisk arbejdsplads, er det en god idé at finde ud af om din kommende arbejdsplads har overenskomst.
overenskomst

En overenskomst på arbejdspladsen giver dig som pædagog og leder en langt større tryghed i dit arbejdsliv. Derfor er opfordringen fra formand i BUPL Fyn, Rikke Hunsdahl klar:

”Vær opmærksom på, om din nye arbejdsplads har en overenskomst, inden du søger. Det vil sikre dig væsentlige rettigheder allerede fra starten.”

Vilkår: I overenskomsten er det helt centrale vilkår for din ansættelse, der er gældende. Det er her løn, arbejdstid, pension, opsigelsesregler, løn under barsel og dine børns sygdom aftales. Noget der ikke nødvendigvis er gældende, hvis arbejdspladsen ikke har overenskomst. 

TR: Overenskomsten giver dig også ret til at vælge en tillidsrepræsentant. Tillidsrepræsentanter/BUPL Fyn forhandler din løn og dine arbejdsvilkår lokalt, når du som pædagog og leder er medlem af BUPL. Tillidsrepræsentanten er en vigtig del af det lokale samarbejde mellem medarbejderen og ledelsen. 

Både arbejdsgiver og lønmodtager skal overholde overenskomsten, der altså er med til at gøre en god arbejdsplads endnu bedre. 

BUPL arbejder for at alle private institutioner har en overenskomst. Vi har samlet en oversigt over, hvilke private dagtilbud og skoler på Fyn, der har overenskomst – og hvilke der ikke har:
Oversigt over private dagtilbud med eller uden overenskomst | BUPL

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.