Flere pædagoger til at løfte kvaliteten

Kvaliteten i fire ud af ti af landets vuggestuer er utilstrækkelig, viser ny undersøgelse.
Barn er ked af det

 

En ny national kvalitetsundersøgelse i landets vuggestuer fra det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, VIVE, viser at kvaliteten er utilstrækkelig i fire ud ti vuggestuer. 

Det er alarmerende, men ikke overraskende. For når der ikke er pædagoger nok til at løfte opgaven, betyder det et underskud af faglighed og kvalitet. Det skriver næstformand i BUPL Fyn, Pernille Isaksen i et debatindlæg, bragt i Fyens Stiftstidende:

“I en tid, hvor mistrivsel plager alt for mange børn og unge, har vi som samfund ikke råd til at gamble med børnenes start på livet. Uden gode daginstitutioner glipper den tidlige indsats, som gør en kæmpe forskel for at give børn de bedste muligheder i livet.”

Læs hele Pernille Isaksens opråb til kommunerne her: 

https://fyens.dk/debat/hvor-galt-skal-det-gaa-foer-i-investerer-i-boernene?fbclid=IwAR2gCw-FQ7YSrvaWQuI7Q81vsjon1LQ_GLjs5spV-AGeGmhyKOzL_5Js8wo

Hvis pædagogerne får tid til faglighed, tid til at give omsorg, mulighed for at skabe pædagogiske læringsmiljøer og bruge deres faglighed og viden til at udvikle børnene vil det øge kvaliteten i de tilbud, der gives til børn og unge. 

Odense Ser Rødt har også sat fokus på undersøgelsen. Se hele indslaget her, hvor Pernille Isaksen også medvirker:

https://www.youtube.com/watch?v=oDoz1VT5Tmc

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.