BUPL Fyns bestyrelse er med for at bevare store bededag

BUPL Fyns bestyrelse var med i går, da alle faglige organisationer fra hele landet var samlet ved Christiansborg. 50.000 mennesker med faner og kampsange sendte en klar besked til regeringen: Hold fingrene væk fra vores fridag!
Store bededag demonstration
Foto: Karina Junker

Regeringens forslag om at fjerne store bededag har mødt massiv kritik fra store dele af fagbevægelsen. 

BUPL Fyns bestyrelsesmedlemmer Jette Frandsen, Karina Junker og Thomas Jensen var med til demonstrationen på Christiansborg. For Karina Junker, var det oplagt at tage turen fra Odense for at støtte op om at bevare store bededag. 

”De stjæler vores fridag. Og det har de gjort ud af det blå.  Vi står sammen og råber politikerne op, og gør det vi kan – for vores medlemmer. Pædagogerne arbejder rigeligt i forvejen, og det gør de i et presset arbejdsmiljø med for lidt tid til kerneopgaven. Hvis man vil have pædagoger og ledere til at arbejde mere, er det trivsel, højere løn og mere tid til børnene, de skulle kigge på. Ikke at fjerne den tid, de har med familien.

 Thomas Jensen  mener, at trivsel er vigtigere end regnestykker på Christiansborg. 
”De skal ikke stjæle vores helligdag, for trivsel er meget vigtigere, og det får man mere ud af folk af,” siger han til TV News på vej i bussen til Christiansborg, og mener, de kan finde pengene ”et andet sted.”

Se hele TV2News´ interview med Thomas Jensen her 

Fagbevægelsen har desuden indsamlet underskrifter fra 461.000 danskere, der ønsker at bevare store bededag som helligdag. 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.