Ulla Koustrup bliver ny formand for BUPL Sydjylland

Ulla Koustrup blev torsdag 6. oktober valgt som ny formand for pædagogernes fagforening i Sydjylland. Hun overtager dermed posten fra Jonna Jul Gudmundsen, som efter otte år som formand havde valgt at trække sig.
Ulla Koustrup

Godt 180 sydjyske pædagoger deltog torsdag aften i BUPL Sydjyllands generalforsamling, og de valgte den mangeårige næstformand Ulla Koustrup som ny formand for fagforeningen.

”Jeg er glad og stolt over det mandat, medlemmerne har givet mig, og jeg er klar til at fortsætte arbejdet for en stærk og synlig fagforening,” siger Ulla Koustrup.

Den nye formand er blandt andet optaget af, at fagforeningen styrker sin dialog med medlemmerne, og at hun selv vil være åben og tilgængelig som formand.

”Jeg vil bestræbe mig på at have tid - eller tage mig tid - til det enkelte medlem. Det er medlemmerne, der ved, hvor skoen trykker, og det er deres behov, jeg skal formidle videre til det politiske niveau,” siger Ulla Koustrup.

Formand med solid erfaring

BUPL Sydjyllands nye formand kommer med en solid erfaring i bagagen. Ulla Koustrup er uddannet pædagog og har arbejdet med børn og unge i stort set alle aldersgrupper, ligesom hun har erfaring med ledelse og arbejdet som tillidsvalgt.

Ulla Koustrup har gennem de seneste 18 år været del af den politiske ledelse i først BUPL Sønderjylland og siden BUPL Sydjylland. De seneste 16 år har hun været næstformand i fagforeningen

BUPL skal være det stærkeste valg

Blandt sine mærkesager nævner Ulla Koustrup rekruttering og fastholdelse, ledelsesområdet og fagforeningens berettigelse i krisetider.

”Vi skal arbejde for at gøre vores fag endnu mere attraktivt i forhold til uddannelse, arbejdsvilkår og løn. Og det skal være tydeligt, at BUPL er det bedste og stærkeste valg af fagforening for pædagoger og ledere. Der må ikke være tvivl om, at det gør en forskel for den enkelte at være medlem af en faglig organisation,” siger Ulla Koustrup.

Med valget som formand afløser Ulla Koustrup den tidligere formand gennem otte år Jonna Jul Gudmundsen. På grund af en sygemelding havde Jonna Jul Gudmundsen forud for generalforsamlingen meddelt, at hun ikke ønskede at genopstille.

Politisk ledelse i BUPL Sydjylland

Efter generalforsamlingen ser den politiske ledelse i BUPL Sydjylland sådan ud:

Ulla Koustrup, formand

Mette Tolstrup Ringstrøm Andersen, næstformand

Merete Wittrup Lauesen, kasserer og faglig sekretær

Lasse Porsgaard Birkelund, faglig sekretær

Michael Juul Thorup, faglig sekretær.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.