Første ledertillidsrepræsentant i BUPL Sydjylland

Kirsten Hummelgaard Hansen har været ledertillidsrepræsentant (LTR) for de pædagogiske ledere i Fredericia Kommune i snart to år. Det er et hverv, der kræver tid og tålmodighed, men som også giver masser af energi. Det er nemlig en opgave med betydning, fortæller BUPL Sydjyllands første LTR.
Kirsten Hummelgaard Hansen
Kirsten Hummelgaard Hansen valgte at stille op som LTR for at skabe mere bevågenhed om de pædagogiske lederes rammer. Særligt er hun optaget af at sætte fokus på det psykiske arbejdsmiljø.

Da lederoverenskomsten blev indgået i 2009, valgte bestyrelsen i BUPL Sydjylland at anbefale et nej til at have ledertillidsrepræsentanter (LTR) i fagforeningen. I stedet valgte man et ledersekretariat til at understøtte lederne.

Dette har nu ændret sig, og BUPL Sydjylland har siden 2021 kørt et pilotprojekt med LTR i udvalgte kommuner – i første omgang i Fredericia Kommune i skikkelse af Kirsten Hummelgaard Hansen, der er leder i daginstitutionen Peter Aage Gården. 

Hvorfor meldte du dig som LTR i første omgang?

Først og fremmest kan jeg godt lide at bidrage og være med til at påvirke procedurer og handlemåder – og dermed udviklingen – på lederområdet, så derfor lå opgaven jo godt til mig.

Jeg synes, det er vigtigt at skabe bevågenhed om de pædagogiske lederes rammer. Mange af mine kolleger har givet udtryk for, at der mangler fokus på vores arbejdsvilkår, og det vil jeg gerne bidrage til, at vi får skabt. Særligt vil jeg gerne sætte fokus på det psykiske arbejdsmiljø, fordi det presser os som gruppe.

Som LTR kan jeg være med til at skabe et fælles forum i kommunen, hvor vi kan drøfte ledernes vilkår på tværs af institutioner, områder og distrikter. På den måde kan vi skabe lige vilkår og fællesskab på tværs. Det er noget af det, der ligger mig på sinde.

Hvordan har du oplevet rollen som LTR?

Jeg synes, det har været fedt! Jeg kan godt lide udfordringen, og jeg oplever heldigvis, at forvaltningen tager os meget alvorligt og lytter til det, jeg kommer med på lederområdet. Derudover oplever jeg også opbakning og anerkendelse fra mine kolleger i forhold til det arbejde, jeg gør – og det betyder meget.

Mange af mine lederkolleger spørger mig: Hvordan får du dog tid til det? Og jeg har da også travlt, det vil jeg ikke lægge skjul på. Men dels er jeg meget systematisk, og dels giver det faktisk energi at lave et stykke arbejde, som har betydning. Derudover er det jo faktisk også mine egne vilkår, jeg arbejder for at forbedre, så det er der også en motivation i.

Vil du anbefale andre at stille op til hvervet som LTR?

Helt sikkert. Alle har ret til en tillidsrepræsentant, og jeg synes, det arbejde, man gør som LTR, er tiden værd.


Bliv LTR i BUPL Sydjylland

Pilotprojektet er nu afsluttet, og Kirsten Hummelgaard Hansen er fast LTR i Fredericia Kommune. 

Du kan læse mere om rollen som LTR, ligesom du er meget velkommen til at kontakte BUPL Sydjylland, hvis du har spørgsmål eller ønsker at stille op til hvervet: 
Ledertillidsrepræsentant i BUPL Sydjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.