Niels Bang Andersen er ny huskunstner

I de kommende måneder er vi så heldige, at pædagog og tidligere næstformand i SL Niels Bang Andersen udstiller sine malerier i BUPL Storkøbenhavns og Socialpædagogerne Storkøbenhavns lokaler i Ballerup.

Niels

Af Charlotte Toft

Niels Bang Andersen er autodidakt kunstner og maler hjemme i lejligheden på Frederiksberg, hvor et halvt kammer er hans atelier.

”Det var SVM-regeringen, der fik mig i gang igen” 
”Jeg har i perioder malet et par malerier, men grundet arbejdsliv og siden en kræftsygdom, har det ligget stille i mange år. Det var den nye SVM-regering, der fik mig i gang igen. Specielt Socialdemokratiets højredrejning fik mit blod i kog, og de første par malerier kørte på det. Jeg kender mange gode socialdemokrater fra fagbevægelsen, men må undres mere og mere over, hvad de skal forsvare fra Mette og co. Jeg fik lyst til at gøre noget på en anden måde end at skrive læserbreve,” fortæller Niels Bang Andersen.

Malerier med klare budskaber
Ét af de billeder, der blev til på den baggrund, er “Socialdemokratiets karrusel”, der også er med i udstillingen i Balleruphuset.

Ved siden af malerierne med klare politiske budskaber er Niels blevet mere og mere optaget af verdens klimaproblemer:

”I dag er det nok mest klimaproblemerne, der optager mig, men i og med jeg har været valgt/ansat i fagbevægelsen i ca. 35 år, er der da også et par røde faner med.”

Kom gerne forbi og se udstillingen
Niels Bang Andersen afløser Årgang 2018 fra Børnehuset Søndergård i Ballerup, og er du til møder eller i nærheden af din fagforening, så kom gerne forbi og se udstillingen.

Er du interesseret i at købe et af billederne skal du kontakte Niels Bang Andersen på nielsba17@gmail.com, der kan oplyse, at han sætter priserne rimelig lavt, da han synes, at alle skal kunne have råd til et maleri på væggen, og hellere vil have solgt noget, end at malerierne skal stå derhjemme. 

Er du selv pædagog og kunstner?
Er du medlem af BUPL Storkøbenhavn, har et kunstnerisk virke og lyst til at udstille er du meget velkommen til at skrive til presse- og kommunikationskonsulent Charlotte Toft på cto@bupl.dk og sende et par billeder med, så vender vi tilbage, når det har været oppe i vores lille kunstudvalgsgruppe. Hver kunstner eller gruppe udstiller i 3-5 mdr.

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.