HVIDOVRE: Sammenlægning af pasningsdistrikter

Sammenlægning af pasningsdistrikterne i Hvidovre Kommune har været drøftet flere gange. Vi ser, at det kan have fordel at lave et samlet børnehavedistrikt i Hvidovre, sådan at vi kan udnytte kapaciteten bedre og kan afhjælpe nogle af de udfordringer, som Hvidovre Kommune står overfor. Men vi har også nogle opmærksomhedspunkter, der er vigtige at indtænke.
Hvidovre

Høringssvar fra BUPL Storkøbenhavn om sammenlægning af pasningsdistrikter for børnehavebørn.

 

Sammenlægning af pasningsdistrikterne i Hvidovre Kommune har været drøftet flere gange. Vi ser, at det kan have fordel at lave et samlet børnehavedistrikt i Hvidovre, sådan at vi kan udnytte kapaciteten bedre og kan afhjælpe nogle af de udfordringer, som Hvidovre Kommune står overfor.

Vi ser, at ændringen kan være med til at gøre det nemmere for tilflyttere med børn i både vuggestue- og børnehavealder at få børnene i samme institution. Det er også en forenkling på det administrative, når børn med plads i et andet distrikt ikke SKAL have tilbudt plads i hjemdistriktet, når de bliver børnehavebørn,

Det vil være vores anbefaling at se på de nuværende skoledistrikter og indplacere dagtilbud under de samme, da erfaringen viser, at det kan skabe forvirring.

 

Vi har nogle opmærksomheder i forhold til ændringen, så som:

  • Forældrene skal så vidt muligt tildeles plads i et af deres ønskede dagtilbud.
  • Det skal ikke blive for besværligt for forældrene at få hverdagslivet til at hænge sammen med ift. hvor barnet får tildelt plads.
  • Der skal tages højde for søskendegaranti.

 

Vores opmærksomheder er:

  • Det kan blive svært for flere at få morgenlogistikken/afhentning til at hænge sammen, f.eks. hvis der er søskende, der går i skole længere væk fra børnehaven eller forældrene er afhængige af offentlig trafik. 
  • Det kan udfordre overgangsarbejdet fra børnehave til SFO, hvis dagtilbuddene får en større andel af børn, der skal på forskellige skoler. 
  • Det kan betyde flere overflytninger, hvis barnet får plads et sted, hvor familien ønsker, tættere på hjemmet. Indkøringer tager tid og ressourcer for at lykkes bedst muligt. 

 

På vegne af BUPL Storkøbenhavn,

Cindie Christoffersen, kommuneansvarlig og faglig sekretær BUPL Storkøbenhavn

Rikke Graae Jakobsen, fællestillidsrepræsentant i Hvidovre

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.