Ny formand og næstformand  

Pia Ungstrup Petersen blev valgt som ny formand, da den afgående formand Bertha Langhoff Hansen takkede af efter 23 år på formandsposten på generalforsamlingen d. 6. oktober. Maria Ladefoged Andersen blev valgt som næstformand, og Hanne Kraul Jensen blev genvalgt som kasserer.
Pia Ungstrup Petersen, ny formand
Pia Ungstrup Petersen, ny formand

Coronaen har heldigvis været på retræte igennem det meste af 2022, så dette års generalforsamling kunne afholdes fysisk – til stor glæde for de fremmødte. Mere end 60 engagerede deltagere benyttede muligheden for at komme og drøfte deres lokale fagforenings virke og fremtidige udvikling, vælge ny bestyrelse og andre tillidsposter samt sige farvel til Bertha Langhoff Hansen, BUPL Midtsjællands formand. Hun havde, efter 23 års virke som formand, valgt, at det nu var på tide at sige stop og gå på en velfortjent pension.

En ny bestyrelse blev valgt. Fremover hedder formanden i BUPL Midtsjælland Pia Ungstrup Petersen. Pia har de sidste otte år været næstformand og derfor helt klar på at føre de værdier, strategier og visioner videre, som hun selv har været med til at sætte i søen de sidste mange år. Ny næstformand blev Maria Ladefoged Andersen. Maria kommer fra stillingen som FTR i Holbæk Kommune og har derfor også været løbende og tæt involveret i meget af den udvikling som BUPL Midtsjælland har gennemgået de sidste mange år. Hanne Kraul Jensen blev genvalgt til kasserer.

Budgettet blev fremlagt, debatteret og godkendt. Med de nuværende problemer med inflation og stigende priser er det stramme tider rent økonomisk. Det er derfor vigtigt at prioritere indsatserne. Kontingentet forventes fastholdt igen i år (indstilling til den kommende kongres i november), og der er en klar målsætning om stille og roligt at øge vores medlemstal. Det kræver arbejde, udbredelse af kendskab til fagbevægelsen og vores arbejde samt de fordele en fagforening rent faktisk giver.

Aftenen var præget af højt humør, gode debatter og mange kampvalg om pladser til bestyrelsen, kongresdelegerede mv. Det var i det hele taget en fornøjelse at overvære, hvordan engagerede medlemmer ønsker at involvere sig i deres profession og fagfaglige virke – ikke kun i ord, når der var debat, men også ved aktivt at melde sig til bestyrelse og som kongresdelegerede. Vi går en spændende tid i møde, hvor vi ved, at medlemmerne nok skal holde os på tæerne, og samtidig gerne vil hjælpe til at byde ind med meninger, ideer og praktisk hjælp.

Der skal til allersidst lyde et stort tillykke til alle de valgte, held og lykke og på med arbejdshandskerne til den nyvalgte bestyrelse og sidst men ikke mindst - et vemodigt farvel og tak til Bertha Langhoff Hansen for mange års stor og loyal tjeneste.

 

Bertha Langhoff Hansen takkede af som formand
Velfortjente klapsalver, da Bertha Langhoff takkede af som formand

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.