Trepartsaftale

Trepartsaftalen er endelig landet, og pædagoger kan se frem til en fortjent og flot lønforhøjelse på 1.800 kr. om måneden allerede fra 2026.
TR Sorø

Efter svære forhandlinger lykkedes det endelig FH med blandt andet BUPL-formand Elisa Rimpler i forhandlingsdelegationen at forhandle en trepartsaftale hjem. Den betyder et tiltrængt og flot lønløft til pædagogerne.

Vi i BUPL Midtsjælland er rigtig glade for, at de midtsjællandske pædagoger får en længe ventet og fuldt fortjent permanent lønforhøjelse på 1.800 kroner om måneden, når det er fuldt indfaset allerede i 2026. Det skærer dermed over 300 år af ligelønsgabet og bringer os tættere på andre professioner med samme uddannelsesbaggrund som os.

Det pædagogiske område oplever i disse dage stadig større rekrutteringsvanskeligheder, men et flot lønløft, samt fokus på forbedringer i arbejdsmiljøet, kan forhåbentlig være en afgørende faktor til at afhjælpe dette. Vi ser frem imod OK24, hvor der oveni også skal forhandles pæne lønstigninger hjem, der skal matche lønrammen aftalt på det private område.

Du kan læse mere om trepartsaftalen her og få svar på nogle af de mange spørgsmål, du sikkert har til, hvad det betyder for netop dig: Usikker på, hvad trepartsaftalen om lønløft betyder for dig? Her er svarene | BUPL

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.