Tak for en veloverstået generalforsamling

Tak til de fremmødte for deltagelse og opbakning til det videre arbejde i fagforeningen. Formand, næstformand og kasserer genvalgt, og to nye valgt ind.

Torsdag d. 3. oktober afholdt BUPL Midtsjælland generalforsamling dækkende GF-perioden 2022-2024. Knapt 50 pædagoger var mødt op for kollegial hygge med hinanden, lidt godt at spise, og mulighed for at besøge de to stande, hvor man dels – via konsulenten fra PBU – kunne få svar på spørgsmål omkring sin pension, og dels få en drøftelse med en repræsentant fra FOLA omkring forældreperspektivet/-samarbejdet ind i børne- & ungeområdet og det pædagogiske virke.

Beretning og fremtidigt arbejde
Aftenen bød naturligvis også på selve generalforsamlings-delen, som blev indledt med en gennemgang af, hvad BUPL Midtsjælland har udrettet de sidste to år, samt hvad vi agter at arbejde med i den kommende GF-periode. De sidste to år har budt på et historisk opgør med pædagogernes lønefterslæb, hvor vi med trepartsaftalen fra efteråret 2023 fik næsten halveret efterslæbet i forhold til til andre professionsfag med en mellemlang videregående uddannelse.

Vi fik en historisk god OK24, som bl.a. indeholdt store lønstigninger, pensionsforbedringer, fritvalgsordninger samt forbedrede vilkår for TR. Vores kamp for minimumsnormeringer tog det sidste skridt frem ved, at de sidste penge blev udmøntet til kommunerne, og at loven officielt trådte i kraft pr. 1. januar 2024. I vores bud på fremtidigt arbejde står det højt på dagsordenen, at pædagogernes og professionens grundvilkår helt overordnet skal forbedres. 

Her er nogle eksempler på fremtidigt arbejde:

  • Give flere unge lyst og mulighed for at uddanne sig til pædagogfaget og sammen med arbejdsgiver sørge for en god opstart på jobbet.
  • få hævet pædagogandelen i institutionerne
  • forbedre arbejdsmiljøet bl.a. via større sammenhæng mellem ressourcer og forventning. Der skal være tid til faglighed, faglig fordybelse, pædagogisk reflektion, debat, forberedelse og evaluering
  • arbejde for, at fritidspædagogikken opprioriteres og samtænkes bedre med den hele og sammenhængende skoledag
  • sætte fokus på sikring af gode overgange
  • mere fokus på pædagoger på det private arbejdsmarked
  • forsøge at forbedre vilkårene for vores tillidsvalgte

Du kan læse hele det fremtidige arbejde her: Beretning og fremtidigt arbejde 2024-2026

Næstformand Maria Ladefoged Andersen fremlagde dernæst Hovedbestyrelsens beretning, og så blev budget og regnskab for BUPL Midtsjælland gennemgået af kasserer Hanne Kraul Jensen og godkendt af forsamlingen.

Faglige drøftelser om professionsstrategien
Generalforsamlingen blev suspenderet for at give plads til en drøftelse af tre vigtige temaer i BUPL's professionsstrategi: 1) høj kvalitet i dagligdagen, 2) lige deltagelsesmuligheder for alle børn og 3) gode fysiske rammer. Der var en spændende og livlig drøftelse blandt de fremmødte. Gruppedrøftelsernes pointer blev samlet sammen af bestyrelsesmedlemmerne ved bordene og skal senere bruges til at arbejde videre med i fællesbestyrelsen. 

Her er nogle pointer fra gruppedrøftelserne:

  • Der skal være langt bedre mulighed for tid til forberedelse, refleksion og faglige sparring
  • Normeringer og pædagogandelen skal forhøjes markant, særligt i dagtilbud
  • For at behandle alle lige, skal man ikke behandle alle ens (men møde dem, hvor netop de er)
  • Det fordrer kompetenceudvikling af medarbejderne, og at institutionerne tilpasser sig børnene (og ikke omvendt)
  • Institutionernes fysiske rammer sætter mange grænser og skal forbedres (indeklima, mulighed for aktiviteter etc.)
  • Indrette institutionerne intelligent, rum med flere funktionsmuligheder, tilbagetrækningsrum, det små i det store etc.

 

Den nye bestyrelse ser efter generalforsamlingen nu således ud og kan også ses her

Bestyrelsen BUPL Midtsjælland 2024

Nederste række fra venstre: Marianne Søbæk, Pia Ungstrup Petersen (formand), Maria Ladefoged Andersen (næstformand), Malene Just Maigaard
Anden række fra venstre: Dorte Thorgaard Andersen, Karen Margrethe Lauritsen, Heidi Larsen, Pernille Duus
Tredje række fra venstre: Hanne Kraul Jensen (kasserer), Flemming Olesen, Peter Bahn
(Den lokale lederforenings repræsentant i fagforeningsbestyrelsen, Stine Andersen, er ikke med på billedet)

Tak for opbakningen
Som genvalgt formand vil jeg på bestyrelsens og egne vegne gerne sige tusind tak til alle de fremmødte. Tak for at deltage i demokratiets direkte udfoldelse i jeres fagforening. Tak for at holde professionsfanen højt og byde ind med, hvilken retning vi skal bevæge os i. Tak for at give opbakning og mandat til vores videre færd, og tak for at give mig og bestyrelsen muligheden for at arbejde videre med de skibe, vi allerede har sat i søen, samt de mange nye og spændende ting, vi også vil arbejde videre med.

Pia Ungstrup Petersen
Formand

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.