Tag godt imod de nye pædagoger

I disse dage dimitterer nye pædagoger over hele landet. Det er så dejligt - både for de nyuddannede, for de kommende kolleger og for faget, for vi har brug for jer alle sammen. Tag rigtig godt imod dem ude i institutionerne.
Tommel op

BUPL Midtsjælland vil derfor gerne først og fremmest sige stort tillykke til alle de nyuddannede pædagoger. I har valgt verdens bedste fag. Velkommen i en fagforening, der hver dag arbejder for, at det skal være attraktivt at blive og være pædagog. Men også tillykke til de institutioner og øvrige pædagoger, der nu får en masse nye dygtige kolleger ude på stuerne. 

Som nyuddannede (og nyansatte) står I overfor en spændende, ny og også kompleks opgave. I skal finde ind i kulturen og rytmen på jeres nye arbejdsplads. I skal bidrage med jeres viden og læring. I skal blive en del af et fagligt fællesskab, hvor der skal være fokus på feedback og evaluering og udvikling af den pædagogiske praksis. I skal lære børn og forældre at kende, og I skal også blive en del af et socialt fællesskab med alle jeres kolleger.

Det kræver tid, overskud, og indblik – og det kræver en hjælpende hånd i ryggen. Derfor er det så vigtigt, at man på institutionerne har drøftelse om og handleplaner for, hvordan man bedst muligt får de nyuddannede/nyansatte budt velkommen og sikrer en god opstart og indføring i den pædagogiske hverdag og praksis i netop jeres institution.

Har I på din arbejdsplads en plan for, hvordan I byder nye kolleger velkommen? Er der sat tid af til det?  Er der en mentorordning? Er møde med TR planlagt?

Børn & Unge har lavet en guide til, hvordan man tager godt imod nye kolleger. Den kan I finde inspiration i her: Guide: Sådan modtager I en ny kollega

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.