Sommerhilsen fra formanden

Formand Pia Ungstrup Petersen sender medlemmerne afsted på sommerferie med et par ord om blandt andet det arbejde, der venter efter sommerferien med OK24 og takker samtidig for alle de input, der er kommet til BUPL Midtsjællands kravsudtag i forbindelse med de kommende forhandlinger af OK24.
Pia Ungstrup Petersen, næstformand i BUPL Midtsjælland

Kære medlemmer i BUPL Midtsjælland

Så er sommerferien endelig ved at indfinde sig, og hvis I ikke allerede er taget på en velfortjent ferie, så skal I sikkert meget snart. Batterierne skal lades op, og det er tid til at have noget kvalitetstid med familie, venner og bekendte.

Jeg vil gerne sende jer på sommerferie med en sommerhilsen og status fra BUPL Midtsjælland. Foråret 2023 har været hektisk. Flere kommuner startede året med at genåbne budgetterne. Det betød flere steder besparelser på børne- og ungeområdet, og dermed pres på jeres arbejdsvilkår. Der er ingen tvivl om, at kommunerne er hårdt presset økonomisk, men det er ikke i orden, at det gang på gang er børne- og ungeområdet, der skal holde mest for. Det er vi i dialog med kommunerne om, og BUPL lægger også maksimalt pres på videre op i systemet til KL, regering og Folketing. For der skal ikke spares på børne- og ungeområdet – der skal investeres.

Det vi i BUPL Midtsjælland har arbejdet særligt meget med i første del af 2023, har været rekruttering og fastholdelse, pædagogfaglig ledelse, forhandling af forhånds- og arbejdstidsaftaler og meget andet. Der er store udfordringer med at rekruttere pædagoger og pædagogiske ledere. Det er et stort problem. Det sænker kvaliteten af det pædagogiske arbejde, hvis pædagogandelen falder, og hvis der ikke er pædagogfaglig ledelse tæt på – enten fordi lederen er presset på tid, eller fordi der slet ingen pædagogisk leder er. Vi er meget optaget af at dæmme op for disse problematikker, og her spiller løn og arbejdsvilkår en afgørende rolle. 

Vores samarbejde med professionshøjskolerne er også meget vigtigt, for vi skal have andelen af unge, der søger pædagoguddannelsen, op. Det kræver også et løft af pædagoguddannelsen, og der er netop afsat midler til opkvalificering af velfærdsuddannelserne, og dermed forventeligt til pædagoguddannelsen.

Det vi kommer til at arbejde videre med i resten af 2023 og ind i 2024 er de kommunale budgetter for 2024, OK24 og pædagogernes lønefterslæb. Lønstrukturkomiteens rapport er netop blevet tilgængelig, og den påviste, at pædagoger tjener mindst af alle offentlige faggrupper med en mellemlang videregående uddannelse. Netop på baggrund af Lønstrukturkomiteens rapport skal der til efteråret indledes trepartsforhandlinger. Regeringen har afsat 3 mia. kr. til løft af lønnen i velfærdsfagene, så det bliver en spændende tid at gå i møde.

OK24 kommer også til at fylde i efteråret ’23 og ind i ’24. I BUPL Midtsjælland har vi netop fået svar ind på den survey, vi sendte til jer alle omkring jeres ønsker til krav i forbindelse med OK24. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak til de mange og gode input, vi har fået, både til løn, tid til faglighed og et bæredygtigt arbejdsliv. De vil nu blive bearbejdet og forelagt vores bestyrelse, og herefter oversendt til BUPL Forbund, som tager dem med i den endelige kravsudtagelse, som i sidste ende sendes til KL, forud for OK24-forhandlingerne i foråret ’24.

I forbindelse med OK24 er det meget vigtigt, at vi har opdaterede medlemsoplysninger på alle. Dvs. at vi har den rigtige mailadresse, tlf.nr., stillingsbetegnelse og arbejdssted. Alle medlemmer bedes derfor snarest muligt tjekke, om jeres data står rigtigt hos os. I kan nemt gøre dette ved enten at logge ind med MitID på www.bupl.dk/mit-bupl eller via appen ”BUPL Samarbejdsportal”. Er I i tvivl, eller har udfordringer med at ændre jeres kontaktoplysninger, så kan I altid kontakte os, og så vil vi være behjælpelige.

Med ønske om en dejlig ferie og varm sommer!

Pia Ungstrup Petersen
Formand, BUPL Midtsjælland

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.