Nyt fra kongressen  

Den 26. november 2022 blev BUPL's 16. ordinære kongres afsluttet med genvalgt af Elisa Rimpler som formand. Forud var gået flere dage med faglige debatter, afstemninger om indkomne forslag, fastsættelse af kontingent og godkendelse af seneste kongresperiodes regnskaber. De kongresdelegerede (nogle fra BUPL Midtsjælland deltog endda for første gang) kunne konstatere, at kampgejsten og det faglige engagement blandt pædagogerne i den grad er i live. Under overskriften ”Fart på fællesskabet – vejen til nye sejre,” blev kongressen brugt til at sætte retningen for BUPL’s arbejde for den kommende periode. Der var og er ingen tvivl om, at løn, faglighed og flere pædagoger skal være i centrum for alt, hvad vi foretager os de kommende år.

Det blev desuden besluttet på kongressen at holde kontingentet i ro, trods inflation – for 12. år i træk.

I BUPL Midtsjælland vil vi indarbejde ”vejene til nye sejre” i det lokale medlems- og lobbyarbejde, vi hver dag udøver i vores ni sjællandske kommuner. Når det drejer sig om bedre løn, vil dette blandt andet ske i vores kontinuerlige arbejde med at forbedre de lokale lønaftaler, vi indgår. Med hensyn til fagligheden og flere pædagoger så gælder det om at sikre så høje pædagogandele som muligt, at kommunerne arbejder målrettet med fastholdelse og rekruttering, at pædagoger får den nødvendige efter-/videreuddannelse, og at pædagoger får tid til refleksion, forberedelse og evaluering, for at understøtte en høj faglighed.

Vi har taget arbejdshandskerne på og er allerede i fuld gang. Frugten af det arbejde vil vi løbende holde jer orienteret om.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.