Mere i løn til pædagogerne

Mere i løn og højere pension er nogle af de resultater, der er kommet ud af efterårets trepartsforhandlinger. Dermed bliver det forhåbentligt også mere attraktivt at tiltrække flere pædagoger, så vi kan højne den pædagogfaglige kvalitet i vores institutioner. Men først skal resultatet til urafstemning blandt medlemmerne.
Penge

OK24 er snart helt færdigforhandlet, og der foreligger nu endelige resultater for pædagoger ansat i det offentlige på henholdsvis dagtilbud og skole-/fritidsområdet. Det er blandt andet blevet til rigtig flotte lønstigninger, højere pension, bedre vilkår for tillidsvalgte og et forståelsespapir omkring vigtigheden af tid til forberedelse, evaluering og udvikling af det pædagogiske fag. 

Det vil komme alle pædagoger i vores ni midtsjællandske kommuner til gavn, og sammen med resultatet af efterårets trepartsforhandlinger vil det også hjælpe med at lukke noget af pædagogernes lønefterslæb. Det vil gavne den enkeltes pengepung, og det vil forhåbentlig også gøre det mere attraktivt at blive pædagog, så I fremover kan tiltrække flere kolleger, og dermed være med til at højne pædagogandelen og den pædagogfaglige kvalitet i jeres institutioner.

Du kan læse meget mere om, hvad OK24-resultatet betyder for din løn lige her: Se, hvor meget den nye overenskomst betyder for din løn | BUPL. Her er der blandt andet opstillet eksempler på pædagoger med forskellige erfaringsår - henholdsvis arbejdende på dagtilbudsområdet og skole/fritid.

Og vi er slet ikke færdige endnu. Pædagoger ansat på det dagbehandlende og forebyggende område (PFF-overenskomsten) og pædagoger ansat i særlige stillinger (f.eks. ansat på et plejehjem eller i en stilling i forvaltningen) mangler stadig at få færdigbehandlet deres overenskomst. Ligeledes skal OK24 for de privatansatte også færdigforhandles. Så snart de lander, og det sker inden for de kommende dage og uger, så hører I mere om, hvad det betyder.

Endelig skal alle resultater til en samlet urafstemning, og her har vi brug for, at så mange som muligt af jer afgiver jeres stemme, så I sender et klart og tydeligt signal til forhandlerne om, hvor meget resultatet betyder for jer. 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.