Julehilsen fra formanden

BUPL Midtsjællands nye formand, Pia Ungstrup Petersen, takker for et spændende og begivenhedsrigt 2023 i sin julehilsen til medlemmerne.
Pia Ungstrup Petersen, næstformand i BUPL Midtsjælland

Kære pædagog og leder i vores ni midtsjællandske kommuner

Julen står for døren, og jeg kan kigge tilbage på mit første år som formand. Det har budt på mange spændende oplevelser og erfaringer. Jeg har brugt en del tid og energi på at opbygge relationer til og med beslutningsdeltagere i vores ni kommuner. Det har kastet gode kaffemøder af sig med borgmestre, kommunal- og fagdirektører. Her har jeg haft mulighed for at bringe vigtige emner for pædagogerne på banen – blandt andet løn, fastholdelse og rekruttering, psykisk arbejdsmiljø (særligt for lederne), minimumsnormeringer, mere fokus på pædagogfaglig ledelse tæt på, og større fokus på fritidsområdet.  

Jeg har også, sammen med min nyvalgte næstformand Maria Ladefoged Andersen, prioriteret tid til at tage en runde hos samtlige TR-grupper. Her har vi holdt oplæg om, og særligt drøftet, pædagogers lønefterslæb og OK24, men vi benyttede også lejligheden til at præsentere os som nyt formandskab, og hvad vi tænker fremadrettet for pædagogerne og BUPL Midtsjælland. 

På de interne linjer har 2023 budt på ansættelse af fire nye medarbejdere i fagforeningen. Det har givet anledning til at tage et fornyet kig på, hvordan vi gør tingene i huset, og det arbejde vil pågå ind i 2024. Jeg har været, og er, utrolig glad for samarbejdet med alle medarbejdere og den nysammensatte Daglige Ledelse, og jeg glæder mig til samarbejdet i 2024.

Vi har også brugt 2023 på at være meget optaget af at skabe flere professions- og lederarrangementer til glæde for medlemmerne og den faglige udvikling af vores profession – det vil fortsætte i 2024. 

Jeg har oplevet stor opbakning gennem hele året på alle mulige fronter: lige fra stormødet i marts, hvor 3.000 tillidsvalgte var rørende enige om, at vi skal have ”Mere i løn”, TR/AMR-træffet i august i vores lokaler, hvor Elisa var hovedtaler, og blandt andet kridtede banen op til de netop overståede trepartsforhandlinger, og vejen frem mod OK24 samt medlemsarrangementer om blandt arbejdet med udsatte børn.

Det varmer en nyvalgt formand, når der er så meget gejst, vilje, kreativitet og gåpåmod, og det gør, at jeg med spænding ser frem imod 2024, som blandt andet byder på ikrafttræden af Lov om Minimumsnormeringer, OK24 samt udvikling af vores fritidsområde, SFO og klubber - ej at forglemme generalforsamling og kongres til efteråret. Det bliver et travlt og spændende år – og jeg glæder mig.

Jeg vil slutte min julehilsen af med at ønske dig og din familie en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.