Førlederforløb er til dig, der overvejer at gå ledervejen

'Parat til Ledelse i den pædagogiske faglighed' er et førlederforløb for pædagoger, der overvejer at blive pædagogfaglige ledere.
Leder

Måske går du selv med en leder i maven, måske har du en kollega, eller er du selv leder og kan se medarbejdere med leder-kompetencer? 

Førlederforløbet giver viden, kompetencer og plads til dine overvejelser i forhold til ledelsesfunktionen. Det er en god mulighed for at udforske vejen fra pædagog til leder, og om ledelsesrollen er noget for dig. 

Der gives støtte til både kursusafgiften og vikardækning fra Kompetencefonden. Forløbet er udviklet af BUPL og Danske Professionshøjskoler og giver: 

  • Viden og kompetencer med en markant professionsfaglig vinkel, der lægger vægt på de særegne aspekter ved pædagogfaglig ledelse.
  • Mulighed for at prøve kræfter med ledelse i praksis.
  • En mentor, der støtter dig i at udfolde dit potentiale.
  • Et forløb, der kan indgå som et af de valgfrie moduler i diplomuddannelsen i ledelse eller den offentlige lederuddannelse, hvor modulet giver merit.
  • Forløbet udgør 5 ECTS-point og strækker sig over 5 måneder.

Pædagogmanglen gælder også ledere

Ifølge en prognose fra KL vil der mangle mindst 8.000 pædagoger om ti år. Det er en hård tid med pædagogmangel - men i den grad også mangel på pædagogiske ledere. Som BUPL forretningsudvalgsmedlem, Lars Søndergaard Jensen, pointerer: 

Vi må sikre, at pædagoger fremover ledes af pædagoger og helst nogle, der ved noget om ledelse.

Find aktuelle førleder forløb her: https://bupl.dk/paedagogik-og-profession/profession-og-uddannelse/foerlederforloeb-paedagoger-der-vil-vaere-ledere 

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.