Studerende med en gruppe børnehavebørn

For studerende

Vi arbejder for, at du som studerende får den bedst mulige uddannelse. I din praktik på pædagogiske arbejdspladser arbejder vi for, at du har ordentlige arbejds- og læringsvilkår. Vi samarbejder med PLS og sammen med dem, er vi klar til at rådgive og vejlede dig som studerende – og som nyuddannet, hvor vi bl.a. forhandler din løn og arbejdstid.

BUPL på din uddannelse

Som studerende kan du komme tæt på BUPL

  • Hver onsdag sidder BUPL i Basen på KP Carlsberg sammen med praktikkoordinatorerne og er klar til svar på spørgsmål om profession og vilkår
  • BUPL deltager i specialiseringstildelingsdagen
  • Vi besøger dig i begyndelsen af din anden praktik. Her hører vi dig om din start i lønnet praktik og besvarer spørgsmål om ferie, skema, ansættelse, din ret som studerende mm.
  • Inden du er færdiguddannet, inviterer vi dig til et dimittendmøde, hvor vi hjælper dig til en god start på det pædagogiske arbejdsmarked.

Vigtigt! Husk A-kassen

BUPLs arbejdsløshedskasse er din sikkerhed, hvis du som færdiguddannet bliver ledig eller syg, og har brug for at modtage dagpenge.

For at kunne modtage dagpenge som nyuddannet, er det vigtigt, at du melder dig ind senest 12 måneder, før du afslutter din uddannelse.

Det er gratis at være medlem af BUPLs A-kasse, mens du er studerende. Meld dig ind eller læs mere på BUPL-A

PLS - din fagforening

PLS (Pædagogstuderendes Landssammenslutning) arbejder for at forbedre dine vilkår og pædagoguddannelsen. PLS består af pædagogstuderende for pædagogstuderende.

Som medlem af PLS er du velkommen til at deltage i BUPLs arrangementer i de lokale fagforeninger. 

Læs mere om PLS og meld dig ind her (det koster kun 88 kr. om måneden at være medlem, og du kan trække halvdelen fra i skat)

Du bliver automatisk overflyttet fra PLS til BUPL, når du afslutter din pædagoguddannelse.

Rådgivning og vejledning for nyuddannede

Som medlem og færdiguddannet pædagog kan du få rådgivning og vejledning omkring dine ansættelses- og arbejdsvilkår fx løntjek, sygdom og barsel hos os. Er du jobsøgende, kan du få hjælp af BUPLs arbejdsløshedskasse fx til at skrive jobansøgninger eller gå til samtale.

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.