Nørderiet - værkstedet for de faglige diskussioner

Nørderiet - værkstedet for de faglige diskussioner

Er du pædagogen, som elsker rollespil og godt kunne tænke sig en dag i skoven med andre nørdede pædagogkollegaer? Eller er du måske den, som synes det kunne være hyggeligt at samles en flok pædagoger til en gang strik og erfaringsudveksling? Så er Nørderiet helt sikkert noget for dig. Nørderiet er også for dig, som vil dyrke din faglighed via et oplæg eller workshop og blive inspireret til nye metoder eller møde fagkollegaer fra naboinstitutionen i faglige (og nørdede) rammer.

Hvad er Nørderiet og hvordan kan det se ud?

I Nørderiet er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan Nørderiet kan udspille sig. Nørderiet giver mulighed for at samle ligesindede pædagogfaglige nørder om noget, der optager jer som pædagoger. 

Nørderiet kan både rumme arrangementer i stor og mindre skala. Har du spottet en spændende og relevant oplægsholder, så kan Nørderiet være en vej til at dele ny og spændende viden med kollegaer fra dit område. Ved at søge Nørderiet, kan du nemlig få midler til honoraret og hjælp til at planlægge et større arrangement i dit lokalområde.

I mindre skala kan det også være en mulighed for at dele viden fra en interessant podcast med kollegaer fra naboinstitutionerne. Sammen kan man lytte til en podcast med den nyeste forskning eller dykke ned i en udsendelse om en aktuel problematik, eventuelt samtidig med at man sysler med et strikketøj eller lignende.

Nørderiet spænder bredt, og kan rumme både arrangementer der giver ny viden eller konkret inspiration til det pædagogiske arbejde og det kan være med til at sætte rammerne for at mødes i et interessefællesskab. Det kan for eksempel være en tur i skoven med en rollespilkyndig pædagog, der har lyst til at dele sin erfaring med rollespil som fælles tredje. Det kan også være et kursus i grafisk facilitering eller en introduktion til hvordan man kan arbejde med programmering i fritidsinstitutionen.

Måske er du som pædagog allerede del af en faglig gruppe, og vil gerne invitere flere pædagoger ind i fællesskabet? Det kan også være at du med lys og lygte leder efter nogen, der brænder for det samme som dig, og som har lyst til at mødes om jeres fælles passion.

Uanset hvad, så er Nørderiet for dig. Så tøv ikke med at kontakte os.

Vi hjælper dig

Lyder Nørderiet som noget for dig? Så er vi i BUPL Nordsjælland klar til at hjælpe med finansieringen, men vi kan også komme med gode idéer til oplægsholdere. Har du selv en helt klar idé om hvem det skal være, så hjælper vi blot med den økonomiske ramme. 

Hvis du ansøger om et værksted i Nørderiet

Når du har fundet på den gode idé og har ansøgt om et værksted – så er det dig, der er vært og medarrangør for værkstedet. Det betyder blandt andet at man er med til at finde et sted, hvor arrangementet kan holdes (det kan fx være i en institution, på en lokal skole, cafe eller lignende), og at man er med til at reklamere for arrangementet lokalt og understøtte, at der er opbakning til arrangementet.

Hvem kan ansøge om et værksted?

Alle medlemmer i BUPL Nordsjælland kan søge om at få et værksted i Nørderiet. Arrangementer i Nørderiet vil som udgangspunkt være åben for alle medlemmer i BUPL Nordsjælland. 

Hvordan søger man?

Du søger om et værksted i Nørderiet ved at skrive til Kontorleder Martin Kaag på Maka@bupl.dk

Din ansøgning skal indeholde: 

  • Beskrivelse af din idé fx navn på oplægsholder, tema, lokation mm.
  • Kommune:
  • Arbejdsplads:
  • Navn:
  • Mail:
  • Telefonnummer:

Har du spørgsmål eller har du brug for hjælp til din ansøgning kan du kontakte Formand Pernille Riis på pri@bupl.dk

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.