Nye tillidsrepræsentanter har afsluttet den splinternye grunduddannelse 

For at bliver klogere, har vi fået Maria, en af kursisterne, til at fortælle om hendes oplevelse.
TR foto

Fredag eftermiddag fejrer de 14 tillidsrepræsentanter sammen med ansatte fra BUPL Hovedstaden over et glas bobler. Seks intensive dage fordelt på to uger, er nu afsluttet. Formanden for BUPL Hovedstaden, Henriette Brockdorff, har overrakt eksamensbeviser til alle deltagere. 

Maria Maj Petersen er en af deltagerne på uddannelsen. Hun arbejder til dagligt på Frederiksberg, og er for nyligt blevet valgt som tillidsrepræsentant. Maria fortæller, hvad hun synes om kurset.

Maria Maj
Maria Maj Petersen er tillidsrepræsentant fra Frederiksberg.

Det er nærværende og relevant

"Man kommer ind ad døren og folk herinde ved med det samme, hvor man kommer fra. Det er meget nærværende." 

Maria fortæller særligt positivt om kursets første del, hvor kursisterne blev sat ind i TR-rollen, hvervet og opgaver, overenskomster, løn og bisidderrollen. 

"Kursets første del er så relevant i forhold til, hvad de fleste kommer ind af døren med. Så man sidder med sådan en; ja, det er derfor jeg har tilmeldt mig. Det er derfor, det er så relevant.

Kurset starter med nogle tillidsopgaver, så man bliver tryg ved hinanden. Nogle ting har da også været lidt tunge, men vi er jo modtagelige over for, at det ikke bare er jeres undervisningsform, men det er vores. Vi skal være der sammen, og at der skal være plads til, at man kan spørge, giver bare vildt god mening.

Nogle gange kan det være lidt tungt, at skulle lytte til andres historier om, hvordan det foregår hos dem. Men alle på kurset oplever i en eller anden grad det samme selv. Det hele er relevant." 

Ikke bare en fagforening også en sparringspartner

"Det personlige element gør, at BUPL ikke bare er en fagforening. Men at man også får en ny faglig sparringpartner. Det synes jeg er super fedt."

Den anden del af kurset handlede om organisering, formidling, konflikthåndtering og kommunernes regler. Kursisterne mødte også alle deres fællestillidsrepræsentanter, som er deres go to, hvis de mangler viden om tillidshvervet. 

Ville du anbefale andre, at tage kurset? 

"Ja, det kan du tro! Det giver mig helt vildt meget, at kunne gå tilbage og hjælpe nogen, med det jeg har lært. Jeg er også blevet klogere på mig selv, og hvad der interesserer mig i det her. Om det er mine rettigheder, lyst til at gøre andre glade, viden om arbejdstrivsel osv. En stor del af hvervet handler om selvudvikling, som man kommer til at opdage mere om hen ad vejen." 

 

Det næste TR-grundkursus kommer til foråret, og bliver annonceret inden længe. Er du ny tillidsrepræsentant, eller har du endnu ikke fået grundkurset, kan du tilmelde dig. 

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.