Sommerhilsen fra Henriette: tak for jeres store engagement! 

Rigtig god sommerferie til alle efter et hæsblæsende forår med OK24. Efter ferien venter budgetforhandlingerne, og så er vi ved at gøre klar til både generalforsamling og lederårsmøde i efteråret. Men først trækker vi stikket og sætter det i ferieopladeren. Husk at gøre det samme - det fortjener du!
Henriette Brockdorff, formand i BUPL Hovedstaden

På vegne af BUPL Hovedstaden vil jeg ønske dig en rigtig god sommer og velfortjent ferie. 

Her i fagforeningen har særligt OK24 og trepartsforhandlingerne fyldt hen over vinteren og foråret. Mange af jer mødte op ved forhandlingerne og var med til at synliggøre pædagogerne og lederne i lønkampen. Tusind tak for jeres store engagement!

Nye børnetal, kapacitetstilpasninger og udskældt specialanalyse 

I forsommeren har vi haft flere store, politiske sager på baggrund af de nye børnetal. Desværre har flere institutioner i København måttet lukke eller nedjustere. Det lykkedes dog at redde størstedelen af de institutioner, der var lukningstruede. I Tårnby stiger børnetallet voldsomt, og det giver helt andre problemer, som kan presse vores medlemmer. Vi er i dialog med kommunerne og følger udviklingen tæt. 

Vi opfordrer alle vores kommunerne til at bruge de nye børnetal mere langsigtet til enten til at hæve pædagogandelen eller rekruttere og sikre mere bæredygtige pædagogiske miljøer. 

København udgav en udskældt ’Specialanalyse’, der blandt andet pegede på at nedlægge basispladserne og indføre et måltal på 97% for segregering, som både vi, KFO og KLF var kraftigt i mod – og heldigvis bevarede man basispladserne og droppede måltallet. Vi ser samme tendens til at presse specialområdet ind på almenområdet i vores andre kommuner, og det var derfor vigtigt, at København ikke skabte negativ præcedens. 

Fortsat lønfokus, budgetter, generalforsamling og lederårsmøde i efteråret  

Efter sommerferien fortsætter det lokale lønfokus, når vi skal have OK24 ud at leve i kommunerne. De lokale budgetforhandlinger begynder også, og vi vil som altid forsøge at få kommunerne til at prioritere det pædagogiske område.

Den 3. oktober er der generalforsamling i BUPL Hovedstaden, og den ser vi frem til. Jeg opfordrer dig til at komme og gøre din indflydelse gældende. Bestyrelsen i BUPL Hovedstaden skal vælges og vi skal have vedtaget mål for prioriterede indsatser de kommende to år. Så sæt kryds allerede nu. Det er kl. 17-22. Mere info følger efter sommerferien. 

Den lokale lederbestyrelse afholder årsmøde og valg den 24. september kl. 9-16. Her er du velkommen, hvis du er leder. Vi sender mere info ud til lederne i august.  

Vi ønsker dig en rigtig god sommer! 

Med venlig hilsen 
Henriette Brockdorff 

Formand i BUPL Hovedstaden

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.