Louise: Det er min pligt, og det nytter faktisk 

Da Louise Nilsson hun blev spurgt, om hun ville udtale sig om pædagogers vilkår i SFO til en landsdækkende avis, var det en selvfølge at sige ja. Hun er tillidsrepræsentant, og påtager sig gerne at være talerør for en større sag.
Louise Nilsson TR på SFO Søstjernen

Louise Nilsson er uddannet skolepædagog og har været i faget i 21 år. Hun brænder for sin profession og for sit arbejde med børnene. Gennem sit arbejdsliv har hun set udviklingen inden for skole-og fritidsområdet, hvor behovet for pædagoger er steget, mens pengene er blevet færre. Det presser medarbejdere og deres vilkår, og stiller kun endnu større krav til organisering og planlægning – og for Louise, der er tillidsrepræsentant for sine kollegaer i SFO Søstjernen på Frederiksberg. Drivkraften for hendes TR-arbejde ligger netop i repræsentantskabet. 

”Det er vigtigt, at vi pædagoger er med og har indflydelse på det pædagogiske arbejde i SFO og skole – og det sker især gennem et godt samarbejde på MED-møder. Min oplevelse er, at jeg bliver hørt og anerkendt af min skoleleder, og det er afgørende, når jeg på vegne af mine kolleger vil tage medansvar for vores og børnenes vilkår og have medindflydelse på arbejdet og ressourcerne,” siger Louise Nilsson. 

 

Louise og nogle 3. klasses elever viser Mathias Tesfaye rundt på SFO'en
Louise Nilsson og to stolte piger byder børne- og undervisningsminister Mathias Tesfaye velkommen til SFO Søstjernen

Derfor var der heller ingen tvivl hos Louise, da hun blev spurgt om at deltage i et interview med Berlingske og italesætte vilkårene for pædagoger i SFO og skole. Anledningen var BUPLs rapport om besparelser på SFO, hvor Frederiksberg ligger i top. 

”Det er en gave at få lov – og en pligt, når muligheden byder sig”, siger Louise, der ikke havde nogle betænkeligheder ved at stille op til interviewet. Hun anklager jo systemet og ikke sin leder for de stramme rammer og vilkår, som hun ved, at han også forsøger at italesætte.  

”Det er ikke farligt at udtale sig. Hvem kan være uenig med mig? Det handler om børn og vores fælles fremtid. Jeg og mine kolleger tager sig af børnene nu, så de senere i livet har ressourcer til at bidrage til samfundet. I sin essens drejer det sig om dannelse. Det kommer ikke af sig selv – og det kræver de rette vilkår for både børnene og os” 

Stor opbakning og interesse fra kolleger, ledelse, forældre og ministeren  

”Tak for din indsats. Du er bare sej. Du har gjort en kæmpe forskel for vores børn gennem årene”. Sådan skrev en forælder i SFO’en til Louise Nilsson efter at have læst en artiklen i Berlingske.  

Beskeden er bare en ud af mange, som Louise har modtaget. Også tidligere og nuværende kolleger har rost Louise for at være en markant stemme for pædagoger og børn. Opbakningen bekræfter Louise i, at det var rigtigt at stille op og give et indblik i hendes og kollegernes hverdag,  
 

Mathias Tesfaye på besøg i SFO Søstjernen, hvor Louise viser rundt
Mathias Tesfaye vises rundt på SFO'en af eleverne og Louise. Besøget blev arrangeret på baggrund af Louise deltagelse i Berlingskes artikel.

Interessen kulminerede, da børne- og undervisningsministeren inviterede sig selv på besøg i SFO’en nogle uger senere, hvor Louise sammen med to stolte piger fra 3. klasse viste Mathias Tesfaye rundt på SFO Søstjernen. 

”Så nytter det jo faktisk at bruge sig selv som talerør. Det er da så fedt at mærke, at der er politisk interesse på baggrund af noget, jeg har sagt til en journalist,” fortæller Louise, der også er blevet mødt med interesse og anerkendelse for sit bidrag af Radikales Lotte Rod. 

Louise Nilsson

  • 52 år 
  • Uddannet skolepædagog i Horsens i 2002 
  • Tillidsrepræsentant på flere arbejdspladser i sammenlagt 16 år. 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.