Nyt fra kontoret d. 16. februar 2023

Vi er efterhånden kommet godt ind i det nye år og det er bestemt ikke dagsordner vi mangler.

Kære alle sammen

Lokalt har vi været i radioen, på tv og i avisen med flere forskellige dagsordner – Blot for at nævne nogle af dem, så har vi af flere omgange udtalt os i forhold til vores pilotprojekt, der kørte hen over efteråret. Den store mistrivsel blandt børn og unge er en kæmpe udfordring her på øen.

Vi har ligeledes udtalt os i forhold til pædagogmanglen, hvilket til tider kan virke lidt bizart her på øen, da vi pt. har en mindre gruppe af ledige. Dette ændrer dog ikke på det faktum, at vi står med en tikkende bombe i forhold til pædagogmangel. 12% af pædagogerne på Bornholm har i 2030 passeret pensionsalderen og kigger vi endnu længere frem, så siger tallene at inden for de 5-10 år kan potentielt 26% af pædagogerne på Bornholm forlade arbejdsmarkedet!!

Derfor skal vi have kigget på de vilkår vores pædagoger arbejder under og vi kommer ikke udenom at der skal kigges på lønnen. Samtidig er det skrigende nødvendig at vi får kigget på hvordan vi tiltrækker og uddanner flere pædagoger her på Bornholm. Her spiller muligheden for at læse meritpædagog en stor rolle. Det er en stor udfordring og en udfordring kommunen skal tage alvorligt. Derfor er vi selvfølgelig løbende i kontakt med kommunen på flere niveauer. 

Den nuværende regerings arbejde med at fjerne Store Bededag, har ligeledes fyldt en del. Det er i direkte modstrid med deres egne valgløfter og et direkte angreb på den danske model. Det tager vi meget alvorligt både centralt og lokalt og ikke mindst da meget tyder på at det ikke er de eneste fridage, de har kig på at fjerne for at få penge i statskassen. Vel afmærke at fjerne uden at inddrage arbejdsmarkedets parter og det vil vi IKKE være med til!! Og derfor er der brug for at vi samler alle kræfter og står sammen imod disse forsøg på at undergrave vores model og vilkår i Danmark.

 

Frem til sommerferien vil der være en række medlemsmøder i Fagforeningshuset og de fleste af dem ligger allerede på vores hjemmeside, så følg gerne med på bupl-bornholm eller på vores facebookside facebook.com/BUPLBornholm. Så sent som i går onsdag havde vi vores første ”Spis til du BUPL’er” arrangement. Det var superhyggeligt og de fremmødte havde en rigtig god aften med masser af spontane drøftelser og gode grin – samt lækker mad, leveret fra Rubinen. De der deltog i går, glæder sig til næste gang og håber at vi her kan fylde hele lokalet. 

 

Som medlem af BUPL har man i øjeblikket mulighed for at få en forsker ud i jeres institution. En forsker der kan komme med oplæg til inspiration og udvikling af jeres pædagogfaglige praksis. Mulighederne for emner er mange – der er dog en søgeproces og her er der en deadline for ansøgninger inden 15.marts. 

Er I interesseret kan I læse meget mere om det her Tryk-her-for-at-faa-en-forsker. Vi skulle da gerne have en forsker eller to her til øen – ikke sandt.

 

I næste uge er der vinterferie på Bornholm og derfor er kontoret lukket for personligt fremmøde, medmindre andet er aftalt. 

Det er dog stadig muligt at træffe kontoret på tlf. 35465590 i tidsrummet kl.9:00-12:00 mandag til fredag i vinterferien.

 

 

M.v.h. Henrik Kofoed Hansen

                        Formand for BUPL Bornholm

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.