Nyt fra kontoret 19. august 2022  

Her på kontoret håber vi at i alle har haft en skøn sommer og har kunne holde fri med jeres familier og kære. Vi er i hvert fald tilbage på fuldt tryk!!

Hen over sommeren har vi været ude sammen med vores kollegaer i FH, (Fagbevægelsens Hovedorganisation), og sætte fokus på 6. ferieuge. Vi har også lokalt været i medierne i forhold til det stærkt faldende optage på pædagoguddannelsen se artikel på bupl.dk , samt det meget bekymrende kommende budget for regionskommunen se indslag fra tv2Bornholm .

Her efter ferien har vi igen været synlige på Tv2Bornholm se indslag her og P4Bornholm, hvor vi har kommenteret på den voldsomme stigning i antal af underretninger til kommunen, som resultat af de mange børn og unge som er i mistrivsel. Det er desværre ikke en ny tendens her på Bornholm og med udsigt til de store besparelser kommunen står overfor, er vi stærkt bekymrede for hvad det vil gøre ved udviklingen hos børn og unge og IKKE mindst hvordan det vil påvirke de medlemmer som bliver berørt af besparelserne og må løbe stærkere. Se også vores hjemmeside for at læse den pressemeddelelse vi sendte ud i torsdag den 19. august. Læs Pressemeddelelse

 

I den kommende tid bliver det helt klart spare processen lokalt, som kommer til at fylde – 107 millioner er voldsomt mange penge og vi kan ikke udelukke, at det på en eller anden måde kommer til at påvirke vores arbejdspladser, direkte og indirekte og uanset om man er ansat i Center for Børn og Familie, Center for Skole eller Center for Ældre eller… Der er nok ikke mange der kommer til at gå fri, sådan som det ser ud nu. Men vi påvirker der hvor vi kan og er i dialog med politikere og ledere i kommunen.

Her er det så oplagt at orientere jer om en anden større opgave vi arbejder med i den kommende tid:

Vi har sat gang i et pilotprojekt omkring trivsel. Kort fortalt, så vil vi være med til at forbedre trivslen blandt børn og unge her på øen og ikke mindst vores medlemmer. Vi har derfor sat et pilotprojekt i søen som vi har store forventninger til. Det er vores håb at resultaterne på sigt kan udbredes til resten af vores medlemsskare.

I første omgang bliver det dog en indskoling og en daginstitution som bliver omdrejningspunktet for pilotprojektet. For mere info se vores hjemmeside her: Pilotprojekt

 

En tredje større opgave er vores generalforsamling den 29. september. Det er en aften vi i bestyrelsen ser meget frem til. Vi arbejder pt. på højtryk for at få materialet klart til jer.

Vi har de sidste par år haft en rigtig god bestyrelse med masser af energi, og de fleste af os ønsker at fortsætte det arbejde vi har haft fokus på i den sidste periode. Et par har valgt at stoppe af forskellige naturlige årsager. Der er derfor masser af plads til nye i bestyrelsen, der såfremt vi andre bliver genvalgt, kan være med til at hjælpe os med at sætte fokus på de bornholmske pædagogers vilkår. Som medlem i bestyrelsen vil I få en anden indsigt i, hvad der foregår politisk i forhold til pædagogernes vilkår både lokalt og nationalt. I vil være med til at bestemme hvilke aktiviteter og arrangementer vi lokalt sætter i søen og ikke mindst vil I få mulighed for at møde kollegaer fra hele landet i forbindelse med uddannelse/ kurser og andre aktiviteter for bestyrelsesmedlemmer.

Tjek vores hjemmeside for mere info om vores bestyrelsesarbejde, vedtægter mm (link til viden om vores bestyrelse) . Og kontakt gerne formanden eller de enkelte bestyrelsesmedlemmer for en snak om hvad det kræver og GIVER, at sidde i vores lokale bestyrelse – Udover at vi selvfølgelig har det skidesjovt sammen.

Som nævnt i sidste ”Nyt fra kontoret”, så kommer der en række spændende medlemsaktiviteter hen over sensommer og efteråret, så hold øje med hjemmesiden her https://bupl.dk/lokalt/bornholm eller vores Facebook side.

Så her til sidst et par konkurrencer:

  • Generalforsamlings konkurrence: Her udlodder vi en gevinst der skal deles med HELE arbejdspladsen, til den arbejdsplads der dukker op med flest medlemmer til generalforsamlingen

 

  • Hvis I har en tillidsrepræsentant derude som i mener trænger til lidt ekstra anerkendelse for det store arbejde de udføre, så kan i alle på denne side - https://www.aaretstr.dk/ nominere en TR til titlen som ÅRETS TR.

 

  • LOF Bornholm har planlagt en foredrag med Lola Jensen. Foredraget finder sted på Møbelfabrikken i Nexø onsdag den 5/10-22 kl. 19-21.Billetterne kan købes til 175 kr. pr stk. og vi udlodder 10 af dem gratis til jer efter ”først til mølle-princippet” – For at komme i betragtning til de gratis billetter, skal I sende os en mail på bornholm@bupl.dk .

Så snart gratisbilletterne er væk, vil vi andre selv skulle bestille billetter på følgende link https://lof.dk/bornholm/foredrag-oplevelser/lola-jensen-hverdagens-rutiner-sat-pa-humoristisk-spids/id/2271 og HUSK at bruge koden “sommerkuller”, så fratrækkes 10%.

 

Med disse ord vil jeg ønske jer alle en rigtig fantastisk weekend derude

M.v.h. Henrik Kofoed Hansen

                        Formand for BUPL Bornholm

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.