Ny LTR i Esbjerg

Monika Hansen vil som ny ledertillidsrepræsentant i Esbjerg Kommune først og fremmest kæmpe for ledernes arbejdsvilkår og arbejdsmiljø.
Monika Hansen

BUPL Sydjylland dobler op på antallet af ledertillidsrepræsentanter (LTR). 
Kirsten Hummelgaard Hansen, der er LTR i Fredericia Kommune og hidtil har været BUPL Sydjyllands eneste LTR, får nu en kollega. Det er Monika Hansen, der netop er blevet valgt som ledertillidsrepræsentant for lederne i dagtilbud i Esbjerg Kommune. Monika Hansen er til daglig pædagogisk leder i Galaksen, Regnbuen. 

Hvorfor valgte du at stille op som ledertillidsrepræsentant?

Jeg læste i et nyhedsbrev om muligheden for at blive LTR og syntes, at det var en vigtig rolle.  Lige nu er der omstruktureringer og nedskæringer i kommunen, og derfor er det afgørende, at vores stemme som ledere også bliver hørt. Vi skal kæmpe for vores faglighed gennem de rigtige kanaler, og det vil jeg gerne bidrage til.

Hvilke områder er særligt vigtige for dig i dit nye hverv som LTR?

Jeg er først og fremmest optaget af arbejdsvilkår og arbejdsmiljø, fordi begge dele er under et kæmpe pres. Når der er økonomiske nedskæringer i en kommune, så er det vigtigt at have fokus på, hvordan vi bibeholder et godt arbejdsmiljø.

Derudover synes jeg, det giver rigtig god mening at have en LTR. Når ledere og pædagoger er i samme fagforening, så kan der jo opstå sager, hvor fagforening sidder med på begge sider af bordet. Derfor synes jeg, det er godt, at der er en tydelig opdeling inden for fagforeningen – pædagogerne har en TR, og lederne har en LTR. Det viser også for mig, at lederne har en særskilt plads i BUPL og dermed har værdi ind i fagforeningen.


Bliv LTR i BUPL Sydjylland

BUPL Sydjylland har som mål at få mindst en LTR i hver kommune. Du kan læse mere om rollen som LTR, ligesom du er meget velkommen til at kontakte BUPL Sydjylland, hvis du har spørgsmål eller ønsker at stille op til hvervet: 
Ledertillidsrepræsentant i BUPL Sydjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.