Mød den nye formand for den lokale lederbestyrelse 

Jens Peter Løvendahl er ny formand for den lokale lederbestyrelse i BUPL Sydjylland. Hans mærkesager er synlighed, rekruttering og fastholdelse samt stærk faglighed.
Jens Peter Løvendahl

På BUPL Sydjyllands lederårsmøde 10. september blev Jens Peter Løvendahl valgt som ny formand for de lokale ledere. Jens Peter Løvendahl er pædagogisk leder ved Børnehuset Ved Havet i Esbjerg Kommune, og han har gennem de seneste to år siddet i bestyrelsen i BUPL Sydjylland. Nu får han en ny titel som formand for den lokale lederbestyrelse, og den vil han først og fremmest bruge til at sikre lederne en tydelig stemme i BUPL.

Hvorfor sagde du ja til at stille op til formandsposten?

Først og fremmest fordi jeg synes, at der er masser at arbejde med i forhold til ledernes vilkår. Den lokale lederbestyrelse er en platform, hvor man kan søge indflydelse og påvirke beslutningerne, og jeg synes, det er spændende at være med inde i maskinrummet. Derudover er det min holdning, at hvis man gerne vil forandre og påvirke, så må man også deltage.

Hvilke mærkesager har du som ny formand for LLB?

Hvis jeg skal nævne tre områder, så vil jeg sige synlighed, rekruttering og fastholdelse og stærk faglighed.

  • Synlighed

    Synlighed handler blandt andet om, at der ikke skal sidde nogen i BUPL og føle sig overset eller glemt, og det gør nogle ledere. Derfor er det vigtigt at sikre, at ledernes interesser bliver set og hørt og dermed sikre, at alle – også ledere – oplever, at de får noget ud af at være en del af fællesskabet i BUPL. Det gælder også i forbindelse med den nye organisering af lederområdet, hvor vi skal sikre, at ledernes perspektiv bliver en synlig og tydelig del af det samlede BUPL.

  • Rekruttering og fastholdelse

    Vi har en udfordring med at rekruttere ledere, men også med at rekruttere pædagoger – og her er min pointe, at de to ting hænger sammen, og at lederne spiller en afgørende rolle. God ledelse giver en god institution, hvor man gerne vil søge arbejde, og hvor man gerne vil blive. Derfor er ledernes vilkår alfa og omega. Når lederne har rammerne til at skabe en god institution med høj faglighed, så skaber man en god cirkel i forhold til rekruttering. Ledernes vilkår er altså fundamentet, når vi taler rekruttering og fastholdelse.

  • Stærk faglighed

    Jeg vil gerne kæmpe for en stærk profession. Det betyder bl.a., at vi som fagforening og pædagoger skal stå stærkt og have en tydelig stemme i debatten. Her skal lederne også turde tage del i diskussionerne, netop fordi lederne en vigtig del af den samlede profession.


Som formand for den lokale lederbestyrelse er Jens Peter Løvendahl samtidig repræsentant for lederne i BUPL Sydjyllands bestyrelse.

Find referat og yderligere info om lederårsmødet her: Ny lokal lederbestyrelse på plads

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.