Der er ikke tid til børn og unge i udsatte positioner
43% af respondenterne svarede, at der kun i mindre grad er tilstrækkelig tid til at arbejde med børn og unge i udsatte positioner på skole- og fritidsområdet, imens 2% slet ikke mener, der er tilstrækkelig tid.
Tallene bør være en øjenåbner for politikerne, da det er en tydelig indikation på, at skole- og fritidsområdet trænger til en saltvandsindsprøjtning, hvis ikke vi skal tabe de udsatte børn og unge på gulvet.
Ikke en overraskende udvikling
Ser vi tilbage på udviklingen de seneste år, er det ikke nogen stor overraskelse, at vi er endt, hvor vi er nu. I årevis har vi set nedskæringer på SFO-området, og nu ser vi resultatet.
Børnenes fritid er ikke blevet prioriteret højt og ser stadigvæk ikke ud til at blive det. Mange steder er der ikke tilstrækkelige ressourcer til at understøtte børnene i SFO’en, selvom de bliver understøttet i undervisningstiden, Det kan man godt løfte et øjenbryn over, for hvorfor er børnenes og de unges trivsel mindre vigtig, når skoledagen er slut? Svaret er, at det er den selvfølgelig ikke, og derfor skal vi have gjort noget ved problemet.
Mistrivslen er stigende
Udfordringen skal naturligvis ses i forhold til, hvor meget mistrivsel der i det hele taget er på skole- og fritidsområdet, men det bliver billedet ikke mindre dystert af.
I vilkårsundersøgelsen blev BUPL MidtVestjyllands medlemmer på skole- og fritidsområdet spurgt om, hvorvidt de oplever, at antallet af børn og unge som mistrives, er stigende, uændret eller faldende. Til det svarede 77% af respondenterne, at det er stigende.
Vi står altså over for en stigning i antallet af børn og unge, der mistrives, imens mange giver udtryk for, at der kun i mindre grad er tilstrækkelig tid til at arbejde med børn og unge i udsatte positioner. Det er ikke en holdbar udvikling.
Hermed en klar opfordring til politikerne om at styrke normeringerne i SFO og klub.
Venlig Hilsen
Ivan Holck Jensen
Formand for BUPL MidtVestjylland
For yderligere information, kontakt: +45 40 40 18 37