Rosenhaven modtager pris for tværfagligt arbejdsfællesskab

Indsats om styrket samarbejde, planlægning og ny fordeling af ansvar har givet større tilfredshed og glæde blandt børn og medarbejdere i Rosenhaven på Frederiksberg. Nu har de modtaget en pris for deres inspirerende indsats.
Tre glade børn med store smil

I Børnehuset Rosenhaven på Frederiksberg har man styrket arbejdsfællesskabet på tværs af det store hus med to matrikler, syv stuer, 122 børn og 23 medarbejdere. Initiativet til indsatsen kom under corona. Og nu er indsatsen blevet hædret med en lokal pris, som Frederiksbergs Kommunalbestyrelse uddeler hvert år for en særlig indsats på børne- og ungeområdet.

”Alle pædagoger, ikke kun hos os, har gjort en kæmpe indsats under pandemien. Og vi havde et stort behov for at komme tilbage til kernen og få samlet op på, hvem er vi som pædagoger og som arbejdsfællesskab,” fortæller Rosenhavens leder, Helle Norrid.

På grund af pædagogmangel har børnehuset været tvunget til at tænke pædagogisk samarbejde på en ny måde for at værne om de pædagogiske ressourcer.

”Vi har manglet faglig sparring, og det udfordres af pædagogmanglen, som vi ikke løser foreløbigt. Derfor har vi haft en mission om at klæde vores medhjælpere på til bedre at kunne tage del i det pædagogiske samarbejde, og inddrage dem i evaluering og planlægning, så de kan være med til at løfte kvaliteten,” siger Helle Norrid og påpeger, at det er en langstrakt og langt fra afsluttet proces, som samtlige medarbejdere fortjener al ros og anerkendelse for at have bidraget positivt til. Og det var da også Helle selv, der indstillede sin personalegruppe til prisen, der blev overrakt i begyndelsen af december.    

Større pædagogisk tilfredshed og gladere børn
Pædagog og tillidsrepræsentant, Anja Hansen, deler sin leders begejstring for indsatsen.

”Vi har opgraderet det pædagogiske arbejde og er blevet bedre til at reflektere. Vores fokus på samarbejde og planlægning har frigivet tid og ressourcer, så vi i højere grad kan løse kerneopgaverne hos børnene,” fortæller Anja Hansen, der personligt mærker en større arbejdsglæde i hverdagen, der også smitter positivt af på børnene.

”Vi oplevere gladere børn, der vokser mere og i højere grad selv tør bevæge sig mere frit mellem stuerne. Det er tydeligt, at samarbejdet på tværs, også har gjort vores børn mere trygge og tillidsfulde over for voksne uden for deres stue, og det øger overskuddet og fleksibiliteten i vores arbejde,” siger Anja Hansen.

Hun værdsætter anerkendelsen fra sin leder og Frederiksbergs Kommune for det arbejde hun og hendes kollegaer har lagt i den interne udvikling siden marts, hvor de gik i gang. Og så håber hun, at Rosenhaven kan inspirere andre institutioner til et fornyet og styrket fagligt fællesskab på arbejdspladsen.  

Columbusægget

Columbusægget er en pris, der uddeles på Frederiksberg inden for børne- og ungeområdet, for at have arbejdet med en god idé, der kan inspirere andre til at gøre en forskel i børn og unges hverdag. Med prisen følger en præmie på 10.000 kr.

Børnehuset Rosenhaven har valgt at præmien skal bruges på et velfortjent, internt arrangement for personalegruppen.

Få inspiration til et stærkt, lokalt samarbejde

BUPL Hovedstaden arbejder aktivt for at styrke det lokale samarbejde.
I 2022 lancerede vi et dialogværktøj, der har til formål at rammesætte det lokale og samarbejde, hvor dialogkort med konkrete spørgsmål leder til refleksion og samtale.

Vil du prøve BUPL Hovedstadens dialogværktøj?
Kontakt professionskonsulent, Marie Lund Hansen malh@bupl.dk

Så planlægger I sammen en introduktion og præsentation af værktøjet hos jer lokalt.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.