Nedskæring i klubnormering afværget   

Undervisningudvalget fjernede et forslag til en besparelse på klubområdet. BUPL Hovedstaden advarede mod for stor en risiko for øget mistrivsel blandt store børn og unge.
Unge i klubtilbud
Det lykkedes BUPL Hovedstaden at få forslag om at tilpasse klubnormering efter faktisk fremmøde fjernet fra forhandlingerne i Frederiksberg

Frederiksberg kommune er i gang med en voldsom spareøvelse. Foruden dispositionsbegrænsningen på 1,5 pct., der rammer bredt i kommunen, så er forvaltningen blevet bedt om at lave et katalog med besparelsesforslag. 

Generelt ser BUPL Hovedstaden med bekymring på besparelserne i Frederiksberg kommune. Vi følger skarpt med i forvaltnings forslag, og forsøger at gribe ind, så pædagogers arbejdsmiljø og faglighed sikres bedst muligt. 

Færre ressourcer forringer kvalitet og fremmøde 

Helt principielt mener BUPL Hovedstaden, at det er uholdbart at bruge fremmødestatistik til at justere den samlede ressource i det klubpædagogiske arbejde. Når fremmødet er lavt eller faldende, er opgaven med at tilbagerekruttere og fastholde de store børn og unge, så meget desto større, og den faglige opgave er mere mere kompleks. Hvis ressourcen reduceres med knap én medarbejder pr. klub, vil det væsentligt forringe klubbernes mulighed for fortsat at skabe og udvikle klubtilbud, der er attraktive for store børn og unge 

Corona-følger og mistrivsel kræver pædagogisk relationsarbejde 

Coronapandemien har efterladt et massivt behov for at arbejde med de psykiske følger af de seneste års restriktioner og isolation, der har ramt de store børn og unge hårdt. Samtidigt ved vi, at der er stigende mistrivsel blandt børn og unge. En forringelse af normeringen i kommunens klubber, vil ikke kun reducere tiden til væsentlige pædagogiske opgaver, men i værste fald få konsekvenser for pædagogernes mulighed for at identificere og handle på mistrivsel. Det klubpædagogiske arbejde er relationsarbejde, og det kræver ressourcer og tid til det enkelte barn og til gruppen. BUPL Hovedstaden mener, at der er behov for en langsigtet klubpædagogisk indsats med tilstrækkelig tildeling til ressourcer. 

I øvrigt mener BUPL Hovedstaden, at en forringelse af kommunens klubtilbud vil være en rigtig skidt start for de nye ambitioner, der ligger i Fremtidens skole. 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.