Mulig skævvridning på skole-fritidsområdet   

Forvaltningen i Frederiksberg kommune har oplyst skoleledere om, at de frit kan disponere økonomien på tværs af skole, SFO og klub i forbindelse med budgetbesparelserne. Problematisk og bekymrende, mener BUPL.
En gruppe drenge på ca. 8 år i fritidsordning
Skoleledere i Frederiksberg har modtaget en besked fra forvaltningen, der bekymrer BUPL Hovedstaden om en mulig skævvridning på skole-fritidsområdet

I forbindelse med Frederiksberg kommunes 1,5 pct. dispositionsgrænse (besparelse) i kommunens institutioner og skoler, modtog skolelederne en særskilt besked fra forvaltningen. Heri blev skolelederne orienteret om muligheden for at disponere på tværs af skole, SFO og klub. Udmeldingen bekymrer BUPL Hovedstaden, der blev bekendt med forvaltningens orientering i et referat fra et møde i Undervisningsudvalget i begyndelsen af marts. 

Forvaltningen pointerer selv, at der ikke er tradition for at disponere på tværs - altså anvende ressourcer på tværs af skole, SFO og klub - men argumenterer alligevel for, at den tværgående disponering giver øget fleksibilitet i budgettet for den lokale skole og fritidsordning, når budgetbesparelserne på 1,5pct. skal findes. 

BUPL Hovedstaden mener, at forvaltningens besked kan opfattes som en opfordring og føre til en skævvridngning og nedprioritering af fritidspædagogikken. Det mener BUPL Hovedstaden er modstridende med budgettet 2021-2023, hvor det blev besluttet, at skole, SFO og klub har særskilte bevillinger og budgetter. 

En fri disponering på tværs gør det muligt at omfordele besparelserne, og BUPL Hovedstaden har fx hørt, at der spekuleres i, om skoleområdet kan slippe med en besparelse på 1 pct., mens fritidsordningen så må løfte en 2 pct. besparelse. 

Mia Skou Jørgensen, der er næstformand i BUPL Hovedstaden og kommuneansvarlig for Frederiksberg sendt en mail til Undervisningudvalget den 15. marts, hvor hun beskrev BUPLs bekymringer omkring forvaltningens besked til skolelederne, og bad samtidig om en klar definition af skoleledernes handlemuligheder nu og i fremtiden. 

Forvaltningen fastholder skoleledernes mulighed for at disponere på tværs, og BUPL har bedt om at blive inddraget, så vi kan sørge for en budgetsikkerhed for fritidsområdet i fremtiden. 

 

Mistænker du en skævvridning på din arbejdsplan?

Oplever du en skæv styring af økonomien i din fritidsinstitution eller skole, så kontakt BUPL Hovedstaden. Vi hører gerne fra dig så tidligt som muligt, så lettere kan påvirke en uhensigtsmæssig beslutning, før den er truffet. 

KONTAKT

hovedstaden@bupl.dk / 35 46 57 50

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.