Fælles front ved valg og OK24   

Der var stort fremmøde ved BUPL Hovedstadens generalforsamling 2022 den 6. oktober i DGI-byen. Over 100 medlemmer var samlet under overskriften: Sammen om et stærkt BUPL.
Fuld sal ved BUPL Hovedstadens generalforsamling 2022

Folketingsvalget var blevet udskrevet dagen før, og det fyldte uundgåeligt på talerstolen. Krydset skal sættes den 1. november midt i en krisetid, hvor velfærd, klima, energi og sikkerhed kæmper om førstepladsen.

Og netop i kriser har vi brug for, og er nødt til at rykke sammen.

”Sammenhold og solidaritet er vores styrke”, sagde Henriette Brockdorff, formand i BUPL Hovedstaden, da hun fremlagde bestyrelsens beretning til klapsalver fra salen.

En kamp om velfærdssamfundets overlevelse

Valget kommer til at betyde, at vi igen er i kamp om, hvilken velfærd, der skal være i Danmark. Tilstanden i institutionerne kan ikke tåle skattelettelser. Ifølge BUPLs seneste vilkårsundersøgelse rammer mistrivsel selv de mindste børn.

”Vi skal sørge for, at børnene får nærvær, omsorg og tid. Det er det allervigtigste. Når vi så med vores faglighed spotter problemer, manglende trivsel og åbenlyse behov, så gør det så meget mere ondt, når vi samtidig oplever, at vi ikke har de nødvendige ressourcer og rammer til at gøre vores arbejde”, berettede formand, Henriette Brockdorff.

Pædagoger og ledere kalder på politisk handling. Hvis vi skal være med til at vende udviklingen, så er politikerne nødt til at hjælpe os. Næsten lige så snart, at kampen om minimumsnormeringerne var vundet, begyndte angrebet på dem. BUPL Hovedstaden oplever kreative tilgange til at prøve at omgå normeringerne. Så selvom de næste år bliver lov, skal vi hele tiden være beredte.

Det samme gælder vores kamp for ligeløn. Lønstrukturkomitéen har slået fast, at vi har et ligelønsproblem – og størst er pædagogernes lønefterslæb. Med valget har vi en exceptionel chance for at skabe fokus på løn, og at der skal nye penge til.

”Det handler grundlæggende om velfærdssamfundets overlevelse, og det er afgørende at finde en løsning. Den kommer ikke af sig selv – ikke uden kamp og ikke uden, at vi viser vores styrke – vores fællesskab og evnen til at være klar, når det gælder”

Henriette Brockdorff, formand

Udtalelsen blev mødt af stor opbakning fra forsamlingen, og formanden afsluttede med at rose de mange aktive medlemmer, der tager del i den politiske kamp til demonstrationer, aktioner, på sociale medier og lokalt. Tak!

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.