Besøg af Københavns Børne- og Ungdomsborgmester  

Jakob Næsager (K), Københavns nye Børne- og Ungdomsborgmester, var på besøg hos BUPL Hovedstaden. Under det korte besøg faldt snakken på trivsel, rekruttering og fastholdelse.
Børne- og Ungdomsborgmester i København, Jakob Næsager, og formand for BUPL Hovedstaden, Henriette Brockdorff
Børne- og Ungdomsborgmester, Jakob Næsager, var til uformelt kaffemøde hos BUPL Hovedstaden. Der blev nu alligevel tid til at tale om rekruttering, fastholdelse og vilkår for det pædagogiske arbejde.

BUPL Hovedstadens formand, Henriette Brockdorff, bød Københavns Børne- og Ungdomsborgmester, Jakob Næsager, velkommen torsdag den 27. januar til en snak. Formålet var, først og fremmest, at hilse på hinanden og give et indblik i BUPL Hovedstadens arbejde og mærkesager. 

"Vores samarbejde er startet godt. Det er positivt, at borgmesteren har fokus på trivsel, for det er kun blevet endnu mere aktuelt set i lyset af corona. Og i forhold til det pædagogiske arbejde, er det nødvendigt at tænke i trivsel og fastholdelse," siger Henriette Brockdorff, som synes, at der var gode takter i mødet: 

"Borgmesteren nævnte selv, at pædagoger bør anerkendes og respekteres for deres arbejde. Dermed har vi etableret et fælles værdiggrundlag for fremtidige drøftelser om det pædagogiske arbejde og vigtigheden af vores faglighed" 

Trivsel og et oprør med svingkarrusellen 

Jakob Næsager tiltrådte rollen som borgmester for børne- og ungeområdet i København efter det seneste kommunalvalg i efteråret 2021. Jakob Næsager takkede for mødet efter 30 minutter, hvor der dog havde været tid til at tale om vigtige emner. 

"Vi har haft en god snak omkring trivsel, rekruttering og fastholdelse. For mig er det vigtigt, at pædagogerne har det godt, så vi kan gøre op med personale ind og ud af svingkarrusellen. Jeg går op i, at børnene er trygge og bliver mødt af det kendt ansigt. Vores børn skal have det godt, og det forudsætter selvfølgelig, at det pædagogiske personale også trives og anerkendes."

BUPL Hovedstaden ser frem til nye samarbejde, og håber at dialogen med Jakob Næsager fortsætter og styrkes yderligere. 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.