Vi skal også huske lederne i OK24

Lederne fortjener et lønløft. Det mindede lokalformand for Lederbestyrelsen, Kirsten Nøhr Bergstrup, om til årets generalforsamling.
Kirsten Nøhr Bergstrup
Formanden for den lokale lederbestyrelse, Kirsten Nøhr Bergstrup.

Årsmødet i Lederforeningen er løbet af stablen, og Kirsten Nøhr Bergstrup holdt tale om årsberetningen fra lederbestyrelsen. Hun lagde særligt vægt på det ansvar som ledere står med hver dag, og det pres de ser hos pædagogerne. De har i lederbestyrelsen haft fokus på at diskutere de erfaringer, som de får fra lederkollegaerne. De udfordringer, som lederne melder ind, handler bl.a. om rekruttering og en stigning i særlige behov fra deres medarbejdere, som kan være svære at løse som leder:

Det forventes at lederne kan forstå, at de skal skabe rammerne for de særlige vilkår arbejdstagerne fordrer for øjeblikket, og vi ser og hører ledere som kæmper for at lykkes i en umulig kontekst.
 

Kirsten nævnte at de ting, der burde være let på papiret og i teorien, skal løses af ledere, der også blot er mennesker. Hun fremhævede, at ledere skal rustes til fremtiden, være klar til at skabe fleksibilitet og muligheder, samtidigt med at de skal være veluddannede, inspirererende, tydelige, tilgængelige, og på overfladen altid rolige, selvom opgaverne hober sig op og blodtrykket stiger.

...vores lønefterslæb er lige så alvorligt som pædagogernes, ja vi får mere i løn, det er der en grund til. Når ansvaret presser på kan vi ikke bare i stedet vælge at være økonomiminister i stedet for forsvarsminister, vi må stå på broen som kaptajnen på sit skib, og det skal vi også have løn for

Kirsten fremhævede derfor overfor lederne, at de ikke vil glemmes i overenskomstforhandlingerne, der snart går i gang. Tværtimod skal ledere være en del af lønforhandlingerne på lige fod med pædagogerne. 

Der var fuldt booket til årsmødet.

Årsmødet i Lederbestyrelsen hos BUPL Hovedstaden forløb med et inspirationsoplæg, paneldebat, fagoplæg, og en tale fra den Centrale Lederforenings formand, Eva Munch Immertreu. PBU holdt oplæg med en reminder til alle om, at man bør foretage et gratis pensionstjek. Og BUPLs karriererådgiver for ledere, Nadia Halkjær Jensen, opfordrede til at man ville sende leder-interesserede pædagoger hendes vej. Til generalforsamlingen var halvdelen af lederbestyrelsen på valg. Alle blev genvalgt, og de bød velkommen til Dorte Hegnsborg Bruun fra Tårnby. 

De kommende overenskomstforhandlinger kan blive skelsættende. Og som Kirsten lagde vægt på i sin tale, skal ledere også huskes i forhandlingerne. 

Vi ønsker retfærdig løn. Et fokus på fagligheden. Fokus på ingen højeste arbejdstid som et vilkår der presser. Vi vil også have et bæredygtigt arbejdsliv. Vi vil også fastholdes, og vi vil sikre at der til stadighed er ledere at rekruttere.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.