Tønder: Spareforslag på skoleområdet

I budgetforslaget for 2025 lægges der i Tønder Kommune op til besparelser på skoleområdet. BUPL Sydjylland er på den baggrund bl.a. bekymret for to-voksenordninger.
Børn leger i skolegård

BUPL Sydjylland har netop indgivet høringssvar i forhold til Tønder Kommunes oplæg til budgettet for 2025.

Tønder Kommune lægger bl.a. op til en rammebesparelse på skoleområdet på lidt over 1,2 mio. kroner. BUPL Sydjylland påpeger i sit høringssvar, at man ikke laver den slags besparelser, uden at det får konsekvenser for kommunens børn og unge.

"Vi frygter selvfølgelig, at det vil medføre et forringet skole- og fritidstilbud til børnene. Fx kan det gå ud over muligheden for at lave to-voksenordninger, altså hvor en lærer og en pædagog sammen står for undervisningen. Det har vi selvfølgelig påpeget, for vi ved, at netop den ordning har stor effekt på både elevernes læring og trivsel,” siger faglig sekretær i BUPL Sydjylland Merete Wittrup Lauesen.

Efterlyser igen beregninger for minimumsnormeringer

Tønder Kommune har i år ikke fremlagt spareforslag på dagtilbudsområdet, og det anerkender BUPL Sydjylland i høringssvaret. Fagforeningen efterlyser dog – igen – beregninger for, hvordan kommunen vil leve op til minimumsnormeringerne.

Læs hele BUPL Sydjyllands høringssvar til Tønder Kommune her:

Har du spørgsmål til høringssvaret, er du velkommen til at kontakte FTR i Tønder Kommune Trine Bjørn Nothlev tbn@bupl.dk eller faglig sekretær i BUPL Sydjylland Merete Wittrup Lauesen mwl@bupl.dk

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.