Sønderborg: Børneområdet friholdes for besparelser

Sønderborg Kommunes budgetforslag for 2025 holder børne- og uddannelsesområdet i ro. BUPL Sydjylland efterlyser dog investering i fritidsområdet.
Børn i SFO-alderen, der kigger ind i kameraet

Efter flere år med store sparekataloger og mange forslag til nedskæringer på børne- og ungeområdet er budgetforslaget i Sønderborg Kommune i år positiv læsning. BUPL Sydjyllands høringssvar til kommunen er derfor holdt ganske kort, idet budgetforslaget for 2025 friholder børne- og uddannelsesområdet for besparelser.

”Vi råber op og protesterer, når man skærer ned på de pædagogiske kerneopgaver, så selvfølgelig vil vi også gerne anerkende, når man fra politisk side prioriterer at holde området i ro. Det betyder, at man i Sønderborg Kommune kan fastholde den høje kvalitet, som kommunens dagtilbud har via en høj pædagogandel og minimumsnormeringer,” siger næstformand i BUPL Sydjylland Mette Tolstrup Ringstrøm Andersen.

BUPL Sydjylland efterlyser i sit høringssvar dog en øget opmærksomhed på tildelingen til SFO og klub.

”Der kunne godt være en bedre normering på fritidsområdet, og det har vi gjort kommunen opmærksom på,” siger Mette Tolstrup Ringstrøm Andersen.

Læs hele BUPL Sydjyllands høringssvar til Sønderborg Kommune her: 

Har du spørgsmål til høringssvaret, er du velkommen til at kontakte FTR i Sønderborg Kommune Linda Kock liko@bupl.dk eller næstformand i BUPL Sydjylland Mette Tolstrup Ringstrøm Andersen mts@bupl.dk

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.