Pædagoger i Kolding skriver postkort til politikerne

Kolding-pædagogerne inviterer politikere til dialog forud for kommunalvalget. Med til mødet medbringer pædagogerne en bunke postkort med beretninger fra hverdagen i kommunens vuggestuer, børnehaver og SFO’er. Postkortene er en opfordring til politikerne om at tage børnebrillerne på.
Pædagog med postkort

Torsdag 14. oktober inviterer pædagogerne i Kolding lokale KV21-kandidater fra samtlige partier til dialogmøde. Formålet er at invitere politikerne med ’ned på gulvet’, så de forud for kommunalvalget kan få indblik i, hvordan hverdagen og virkeligheden ser ud i børnehøjde.

På dialogmødet vil pædagoger fra dagtilbud, SFO/klub og specialområdet fortælle om deres arbejde med kommunens børn og unge og om de glæder og udfordringer, de oplever i dagligdagen.

”Formålet er at give politikerne en oplevelse af, hvordan den helt nære virkelighed ser ud i institutionerne i Kolding. Med den viden håber vi selvfølgelig, at politikerne får lyst til at tage børnebrillerne på og sætte børne- og ungeområdet højt på dagsordenen både under valgkampen og senere i deres politiske arbejde,” siger faglig sekretær i BUPL Sydjylland, Lasse Porsgaard Birkelund.

Postkort om grin, gråd og gentagne ’toilet-råb’

Med på mødet har pædagogerne cirka 80 postkort, som de og deres kolleger har skrevet til politikerne. Postkortene indeholder fx små solstrålehistorier om nærhed og nærvær, om at sætte fodspor i børnenes liv, og om hvad man kan som pædagog, når der er hænder nok. Der er også de modsatte beretninger om ikke at have tilstrækkelig tid og ressourcer til at give børnene omsorg, om ’brandslukning’ og om at gå hjem med dårlig samvittighed.

I postkortene skriver pædagogerne helt konkret om børn, der bliver trøstet og får skiftet ble, om børn der griner, øver bogstaver og går på toilettet – og gentagne gange må råbe ”jeg er fææærdig”.

”Det er vigtigt, at kandidaterne får et reelt billede af livet ude i institutionerne. Jeg tror, at netop hverdagshistorierne gør indtryk, og jeg håber, at de også kan være med til at rykke noget rent politisk,” siger Lasse Porsgaard Birkelund.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.