Karin Bremer stopper som formand for LLB

Den lokale lederbestyrelse i BUPL Sydjylland skal have ny formand. Karin Bremer fortæller her kort om sit formandshverv og giver tre gode grunde til, at DU skal stille op.
Karin Bremer

Karin Bremer har de seneste syv år været medlem af den lokale lederbestyrelse i BUPL Sydjylland – heraf fire år som formand. Efter denne periode har hun valgt at stoppe, og der skal derfor vælges en ny formand, når lederne holder årsmøde 10. september: 

Årsmøde og professionsdag for ledere 2024


Hvorfor har du valgt at stoppe i lederbestyrelsen?

Først og fremmest på grund af min alder. Jeg er 65 år, så jeg vil gerne bruge min tid lidt anderledes nu. Og hvem ved, om jeg overhovedet er på arbejdsmarkedet de to år, som en valgperiode dækker?

Hvordan har det været at arbejde i lederbestyrelsen?

Det har været spændende, og det har givet mange nye vinkler ind i mit arbejdsliv. Mit fokus har bl.a. været på at skabe plads til den pædagogfaglige ledelse og understøtte det gode arbejdsmiljø for lederne. Jeg ser mig selv som bindeled mellem fagforening og praksis. Fordi jeg arbejder som leder i en institution, har jeg fingeren på pulsen og kan give en hverdagsvinkel på mange emner. Det er et meget vigtigt fokus at have, synes jeg.

Hvilke særlige opgaver venter den nye bestyrelse?

Helt konkret ligger der en opgave i arbejdet med at få flere ledertillidsrepræsentanter i BUPL Sydjylland. Det er vigtigt at skabe de rammer og vilkår, som gør, at mange har lyst til at være LTR. Derudover synes jeg, der ligger en stor opgave i at sikre fortsat fokus på ledelse i BUPL, og så er det vigtigt at styrke det lokale arbejde – det er afgørende for, at det centrale arbejde fungerer optimalt. 

Karin Bremer giver her tre grunde til at melde sig som ny formandskandidat:

  1. Vær en del af fællesskabet

    Når man sidder i bestyrelsen, er man med til at understøtte fællesskabet og solidariteten, som jo er hele grundlaget for en fagforening. Det fællesskab har vi altså kun, hvis medlemmerne er aktive og deltager. 
     

  2. Få nye indsigter og netværk

    Helt personligt får man en masse ud af at være med i bestyrelsen. Man får nye faglige indsigter inden for sit arbejdsfelt og et bredere perspektiv, der rækker ud over ens egen kommune. Hvordan gør de fx i Vejle, Esbjerg og Tønder? Og hvordan kan vi inspirere hinanden? Man får også et personligt netværk, som man kan bruge i sit arbejdsliv.
     

  3. Få indflydelse og sæt fokus på ledelse

    Som formand for den lokale lederbestyrelse har man automatisk plads i BUPL Sydjyllands bestyrelse, og det er her, man kan få indflydelse. Det er også her, man kan være med til at sikre, at der fortsat er fokus på ledelse i BUPL. Det ser jeg som en meget vigtig opgave.

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.