Esbjerg: Spareforslag vil få konsekvenser for børn og unge

I budgetforslaget for 2025 lægges der i Esbjerg Kommune op til besparelser på både skole- og fritidsområdet samt på midlerne til minimumsnormeringer.
Børn leger

BUPL Sydjylland har netop indgivet høringssvar i forhold til Esbjerg Kommunes oplæg til budgettet for 2025.

Esbjerg Kommune lægger bl.a. op til en række rammebesparelser, som kan forventes udmøntet på hele børne- og ungeområdet.

”Det er klart, at man ikke kan lave den slags besparelser, uden at det får konsekvenser for kommunens børn og unge. Der er i forvejen sparet hårdt i Esbjerg Kommune, så yderligere nedskæringer vil medføre et forringet tilbud på både daginstitutions-, fritids- og skoleområdet,” siger faglig sekretær i BUPL Sydjylland Michael Juul Thorup.

Yderligere nedskæring i SFO

BUPL Sydjylland frygter bl.a. at besparelsen på skoleområdet kan gå ud over muligheden for at lave to-voksenordninger, altså hvor en lærer og en pædagog sammen står for undervisningen. Derudover er der forslag om besparelser på minimumsnormeringer i daginstitutionerne, og i kommunens SFO’er vil man reducere åbningstiden med en time om ugen.

”Forslaget skal ses i forhold til sidste års beslutning om at reducere en time om fredagen. Når man nu skærer yderligere i åbningstiden, så lægger man altså et stort pres på forældrene. Alternativet er, at en række børn, som har brug for et trygt og udviklende fritidstilbud, i stedet vil gå alene hjem – overladt til sig selv og en skærm. Desuden er en reduktion i SFO’ens åbningstid en reel normeringsforringelse,” siger Michael Juul Thorup.

Læs hele BUPL Sydjyllands høringssvar til Esbjerg Kommune her:

Har du spørgsmål til høringssvaret, er du velkommen til at kontakte FTR i Esbjerg Kommune Marianne Dalsjø mard@bupl.dk eller faglig sekretær i BUPL Sydjylland Michael Juul Thorup mjt@bupl.dk

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.