To studerende sidder i græsset og læser

Styrk pædagogernes uddannelse

En tydelig faglighed og en stærk professionsidentitet ligger pædagogernes fagforening meget på sinde. Derfor er "Styrk pædagogernes uddannelse" også et af BUPL Østjyllands fokusområder.

Pædagoger holder oplæg på pædagoguddannelsen

Kvaliteten af pædagoguddannelsen er afgørende for, at vi kan rekruttere studerende, at børn og unge oplever en høj pædagogisk kvalitet i dagtilbud og skoler. Derfor har BUPL Østjylland fokus på at styrke pædagoguddannelsen. Det gør vi blandt andet ved at sidde med i studierådene. 

Pædagogers praksisfortællinger kan også styrke pædagoguddannelsen. Derfor finder BUPL Østjylland hvert år medlemmer, som holder oplæg for pædagogstuderende på VIA Randers og VIA Horsens.

De sejeste pædagog-medlemmer giver de studerende en unik indsigt i, hvordan de i praksis bruger de pædagogiske teorier. På den måde får de studerende en klar fornemmelse af sammenhængen mellem teori og praksis.

 

Jens Norup Simonsen, uddannelsesleder, VIA Pædagoguddannelsen Horsens

Her fortæller Jens Norup Simonsen, hvad de pædagogstuderende får ud af, at BUPL Østjylland finder oplægsholdere blandt sine medlemmer, som kan koble teorien med praksis.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.